Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2016 10:46   Güncelleme : 10-11-2016 10:14

Atatürk Düzenlenen Programla Anıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi

Atatürk Düzenlenen Programla Anıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Açılış konuşmasını Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Aytekin İnceefe yaptı. İnceefe, Atatürk’ü eşsiz bir reformcu, zeki bir siyasetçi ve ülke kuran büyük bir devlet adamı olarak nitelerken, “Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini en iyi şekilde anlayıp uygulamaya koymak hepimiz için en önemli vazifedir. Atatürk, ''Ya İstiklal ya ölüm'' demek suretiyle Türk milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girişerek, dünyanın önde gelen emperyalist güçlerine karşı dünya tarihindeki en büyük zaferin mimarı olmuştur. Bu yönüyle tektir ve bir o kadar da, mukaddestir. Diğer taraftan kazanılan zaferden sonra ortaya koyduğu siyasi duruşu ile bilhassa ''Yurtta Barış Dünyada Barış'' ilkesine bağlı kalınarak bundan sonra izlenecek yol haritasında tüm dünya devletlerinin saadeti, mutluluğu ve dünya barışı için yapılması gerekenler ile ilgili, ortaya koyduğu öngörüleri tüm dünya devletlerinin ve devlet adamlarının istisnasız takdirini ve beğenisi kazanmıştır'' şeklinde konuştu.

 Lise öğrencilerinden “Anıtkabir” oratoryosu

Açılış konuşmasının ardından “10 Kasım, Son Veda” isimli sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra, yarışmalarda birinci olan eserler ve “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiir okundu.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Anıtkabir” adlı oratoryo seslendirildi. Dünya liderlerinin Atatürk hakkında söylediği sözlerin de yer aldığı törende, protokol üyeleri tarafından şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  

Erkan TaşErkan Taş