Güncel
Giriş Tarihi : 07-06-2017 17:52   Güncelleme : 07-06-2017 18:07

Avrupa'da Yaşayan Sinoplular İftar Yemeğinde Buluştu

Avrupa’da yaşayan Sinoplular, ASİDER’in düzenlediği geleneksel iftarda yemeğinde buluştu

Avrupa'da Yaşayan Sinoplular İftar Yemeğinde Buluştu

Avrupa’da yaşayan Sinoplular, Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği(ASİDER)’nin düzenlediği geleneksel iftarda yemeğinde buluştu. DİTİB Gelsenkirchen Hassel Camisi’nin ev sahibiliği yaptığı iftar yemeğinde konuşan ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, yeni üyelerin katılımları ile ASİDER ailesinin her geçen güç daha da büyüdüğünü ve güçlendiğini söyledi.

 

Merkezi Almanya’nın İserlohn kentinde olan ASİDER’in, Gelsenkirchen kentinde düzenlediği iftar yemeği, Avrupa’da yaşayan Sinopluları buluşturdu. İfar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Cami Dernek Başkanı aynı zamanda Sinoplu olan Cesur Özkaya, Ramazan ayının bereket ayı olduğunu, böylesi önemli bir günde Sinopluları iftarda bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Cesur Özkaya’dan sonra kürsüye gelen ASİDER Başkan Yardımcısı Sahra Şahin, yeni seçilen yönetim kurulu ile birlikte yeni bir teşkilat yapılanmasına gittiklerini ve bu çerçevede Avrupa her köşesinde yaşayan Sinoplu’ya ulaşmak istediklerini ifade etti.

 

“Üye çalışmasına hız verdik”

ASİDER Başkanvekili Şirvan Ünal, Avrupa genelinde teşkilat çalışmalarına hız verdikleri söyleyerek, “bunun da meyvelerini alıyoruz. 2 hafta için 50’ye yakın Sinoplu derneğimize katıldı. Bu çalışmalarımız hızla devam edecek” dedi.

 

“Avrupa’da 200 bin Sinoplu yaşıyor”

ASİDER’in geleneksel iftar yemeğine katılanlara ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Ali Çalışkan ise, “Avrupa’da 200 bine yakın Sinoplu yaşıyor. Yani Avrupa’da bir Sinop daha var. ASİDER olarak bizler Avrupa’da Sinopluları sosyal ve kültürler alanda daha güçlü kılmak için onların yanında olmak istiyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

DİTİB Gelsenkirchen Hassel Camisi’nin ev sahipliğini yaptığı iftara yemeğine, Başkan Çalışkan, Başkanvekili Ünal, Genel Sekreter Birol Üstün ve Başkan Yardımcılarından Sahra Şahin ve yüzlerce Sinoplu katıldı.


Erkan TaşErkan Taş