Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2022 10:41   Güncelleme : 07-02-2022 10:48

Avukat Murat Albayrak, Gerze’ nin Sesi Gazetesinde

Gerzeli hemşehrimiz Avukat Murat Albayrak, Gerze’ nin Sesi Gazetesinde yazmaya başladı

Avukat Murat Albayrak, Gerze’ nin Sesi Gazetesinde

Yıllardan bu yana İstanbul’da avukatlık yapmakta olan hemşehrimiz Av. Murat Albayrak,  bundan sonra gerek hukuksal konularda gerekse farklı konularda kamuoyunu bilgilendirmek adına gazetemizde köşe yazarlığı yapacak.

Av. Murat Albayrak Kimdir?

 -01.02.1978 tarihinde Gerze’ de öğretmen Bergiz Albayrak ve öğretmen Hasan Albayrak’ın 2. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Gerze İnkılap İlkokulu’nda tamamlandıktan sonra, ortaokul ve lise öğrenimini Sinop Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

-1997 yılında kayıt yaptırdığı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam ederek, 2001 yılında fakülteden mezun oldu.

-Stajını tamamladıktan sonra 2003 yılının Mart ayında yemin ederek avukatlık ruhsatnamesini aldı.

-2003 yılı Ağustos ayında Asteğmen (yedek subay)  olarak vatani görevine başladı. Gelibolu/Çanakkale’de muhafız takım komutanı olarak; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 25 Nisan Anzak Törenleri’nde tören takımında takım komutanı olarak yer alarak 2004 yılının Temmuz ayında vatani görevini tamamladı.

-2004 yılının Ağustos ayında ofisini kurarak Sirkeci/İstanbul’da serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

-02.12.2006 tarihinde Mehtap Albayrak ile evlendi. İpek ve Hasan Mert adında 2 çocuğu var.

-19 yıldır icra ettiği mesleğine (2004-2008 yılları arasında Sirkeci’de bulunan ofisini 2008 yılında Ümraniye/İstanbul’a taşıyarak) 2008 yılından itibaren Ümraniye’de bulunan ofisinde devam ediyor.

HUKUK ve SİYASET

Hak kavramı; hukuk terminolojisinin temel unsuru olmakla çeşitli şekillerde tanımlamak mümkündür. Hak temel olarak; hukuk düzeni tarafından kişilere tanınmış olan yetkileri ve talep haklarını ifade eder. Diğer bir ifadeyle de hak; hukuk tarafından kişilere tanınan, yararlanılması hak sahibinin iradesine bırakılan ve korunmasını isteme hususunda bireyin yetkili sayıldığı faydalardır.

Hukuk; birey, toplum ve kamunun davranışlarını, birbirleriyle olan ilişkilerini, yetkili organlar tarafından usul ve yasaya uygun olarak tanzim edilen, kamu gücüyle desteklenen, muhatabına genel olarak nasıl davranması yahut nasıl davranmaması gerektiğini gösteren, özgürlüğünün sınırlarını belirleyen  ve bunun için ilgili bütün olasılıkları yürürlükte olan normlarla düzenleyen bir bilim dalıdır.

Yazının devamını okumak için linkin üstüne tıklayabilirsiniz.

https://www.gerzeninsesi.com/hukuk-ve-siyaset-makale,77.html

AdminAdmin