Güncel
Giriş Tarihi : 17-03-2021 15:15   Güncelleme : 17-03-2021 17:05

Ayhan, iddialara cevap verdi

Başkan Ayhan, Sinop Belediyesi ile ilgili gündemde yer alan haberlere düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi

Ayhan, iddialara cevap verdi

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, son birkaç gündür aynı soyadına sahip 3 kişinin Sinop Belediyesi’nde farklı görevlerde yer alması ile ilgili çıkan haberlere düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

Millet ittifakı belediye başkanlarını iftiralarla yıkmaya çalıştıklarını söyleyen Ayhan, “Millet ittifakının yerel yönetimlerdeki başarısı, iktidarı, biliyoruz ki çok yakın bir gelecekte iktidarın millet ittifakına geçeceğinin çok büyük bir göstergesi. Bu rahatsızlıkla biz ve bizim gibi birçok belediye başkanımızı iftiralarla yıkmaya çalışıyorlar.

Tabi Sinop halkı, kamuoyu bu iftiraların asılsız olduğunu biliyor ama Türkiye’nin başka illerinde yaşayan insanlar bundan habersiz. Biz bugün onun için buradayız. Ben Sinop kamuoyunun kafasında hiçbir endişe olmadığını biliyorum çünkü konuya hepiniz vakıfsınız. Sinop’un dışında yaşayan insanların kafasında ki algıyı düzeltmek adına bugün bu basın toplantısını düzenliyoruz.

Bildiğiniz üzere sosyal medya üzerinden başlayan daha sonra havuz medyasının hakkımızdaki bir takım asılsız iddiaları ile karşı karşıya kaldık."

Sinop Belediyesini itibarsızlaştırmak için benim mesai arkadaşlarımı hedef aldılar

"Burada millet ittifakının belediye başkanını, Sinop halkının gözbebeği olan Sinop Belediyesini itibarsızlaştırmak için benim mesai arkadaşlarımı hedef aldılar.

Aynı soy ismini paylaşan 3 arkadaşımızın Sinop Belediyesinde müdürlük yaptığı ve bununla ilgili liyakat kelimesini ağızlarından düşürmeyen CHP’lilerin belediyede yaşanan torpil atamaları diye bir haber.

Bahse konu olan 3 arkadaşımdan birisi olan çok kıymetli arkadaşım İbrahim Sipahi;   40 yıldır Sinop Belediyesine hizmet veren Sinop Halkının 1 kuruşunu harcarken bin defa düşünen çok kıymetli bürokratımız. Onun kardeşi Turgut Sipahi; Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne vekâleten bakmakta. Kendisi Sinop’un 1 dakika susuz kalmaması için gece gündüz demeden çalışan değerli arkadaşımız. Ve İbrahim Bey’in değerli eşi Özgül Sipahi; bu 3 arkadaşımız bu çirkin iftiralara maalesef maruz kalmışlardır.

Sanki bu atamaların her biri Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın başkanlığı döneminde yapılıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar.

İbrahim Sipahi, Sinop Belediyesi Muhasebe Müdürü olduğunda tarih 1988 yılını gösteriyordu, o dönem Belediye Başkanı Anavatan Partili Aydın Atakan’dır. Basın Yayın Müdürümüz Özgül Hanımefendi 2018 yılında göreve getirilmiş, o dönem Belediye Başkanımız Baki Ergül.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürümüz Turgut Ergül, 2004 yılında Ak Partili Zeki Yılmazer Belediye Başkanlığında bu göreve getirilmiş. Yani bahse konu 3 arkadaşımızda farklı dönemlerde farklı belediye başkanları tarafından bu görevlere getirilmişler” diyerek yapılan atamaların kendi belediye başkanlığı döneminde yapılmadığını ifade etti.

Bazı arkadaşlarımız birden fazla müdürlüğe bakıyor

Yine Sinop Belediyesi’nde bir kişinin birden fazla müdürlükte görev yapmakta olduğu iddialarına da cevap veren Ayhan, “Sinop Belediyesi’nde çalışan bürokrat arkadaşların birden fazla müdürlüğe baktıkları iddiasında bulunulmuştur. Doğrudur; bazı arkadaşlarımız birden fazla müdürlüğe bakmaktadır.

Sinop Belediyesi’nde 369 personelimiz vardır, bu 369 personelin yalnızca 68’i devlet memurudur. 19 tane müdürlüğümüz vardır, bu 19 müdürlüğün tamamında görev yapabilecek 657 sayılı kanunda gösterilen niteliklere sahip arkadaş sayımız sadece 12’dir. Bu 12 kişi de asaleten müdürlük görevini yerine getirmektedirler diğer 7’si vekâleten yürütmektedir. Yani Sinop Belediyesi’nde çalışan 68 personelin içerisinde Sinop Belediyesi’nde ilgili kanunun ilgili maddesine istinaden müdürlük yapabilecek 12 arkadaşımız bulunmaktadır. Vekâleten müdürlüklere bakan personeller yalnızca asaleten yürüttükleri müdürlüklerden maaş almaktadırlar” diye konuştu.

Ayrıca Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya’ya da verdiği destekten dolayı özellikle teşekkür eden Ayhan, “bu haberleri yapanlar, bu haberlerin altına yorum yazanlarla ilgili hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Sinop Belediyesi ve Sinop Belediyesinin değerli bürokratlarını asılsız iddialarla kimsenin yıpratmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin