Güncel
Giriş Tarihi : 26-12-2018 16:18   Güncelleme : 26-12-2018 17:06

Ayhan Usta Uyardı!

Ayhan Usta’dan araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı

Ayhan Usta Uyardı!

Gerze Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren İnceler Oto Tamir ve Bakım Atölyesi sahibi motor ustası Ayhan İnce, araçlarına kışlık bakım yaptırmaları konusunda araç sahiplerini uyardı.

“Aracı kışa hazırlamak, hem güvenlik hem konfor sağlıyor”

Uzun yıllardır ilçemiz sanayi sitesinde motor ustası olarak hizmet veren Ayhan İnce, kış mevsiminde araçların güvenliğinin ve konforunun artması için kışlık bakımlarının aksatılmadan yapılması gerektiğini söyledi.

Kışlık bakımda nelere dikkat etmek gerekiyor?

Kış bakımında en önemli unsurların motor suyu antifrizinin eksik edilmemesi, baskı balata bakımı ve kış lastiği kullanımı olduğunu söyleyen İnce, “Sorun yaşamak istemeyen sürücüler hava polen ve yağ filtresi değişimi gibi rutin bakımları yaptırmak durumunda. Fakat kış şartlarında bu bakımlar yeterli olmuyor. Aracı iklim şartlarına hazırlamak için motor ve cam suyu antifrizi değişimi ve en önemlisi kış lastiği kullanımı hayati önem taşıyor. Motor yağı periyodik bakımı, akünün durumu gibi rutin bakımların yanı sıra sürüş güvenliğin önemli bir unsuru olan cam silecek lastiklerinin eskimiş ise değiştirilmesi iyi görüş sağlayabilmek için oldukça önemli” şeklinde konuştu.

 “300 – 400 TL’lik masraftan kaçarken 5-6 bin TL’lik masraflarla karşı karşıya kalınabilir”

Araç sahiplerinin dondurucu soğuğa kalmadan araç bakımlarını yaptırmalarının kendileri için faydalı olacağını söyleyen Ayhan Usta, “Bakımı yapılmayan araç, sürücüye normalden daha fazla masraf çıkarır. Önemsenmeyen, ertelenen bakımlar zamanla araç parçalarının zarar görmesine, aşınmasına ve telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olabilir. 300 – 400 TL’lik masraftan kaçarken 5-6 bin TL’lik masraflarla karşı karşıya kalınabilir. Bu da sürücülere ekonomik olarak külfet oluşturur” dedi.

   

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül