Güncel
Giriş Tarihi : 22-11-2019 17:51   Güncelleme : 22-11-2019 18:48

Bakan Açıkladı "TOKİ" Geliyor

Sinop'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sinop'a yapılacak yatırımları duyurdu. İlk etapta 300 konutluk projenin ve meydan projesinin başlayacağını müjdeleri.

Bakan Açıkladı "TOKİ" Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasında; “Sinop’un geleceğine ilişkin şehrimizle alakalı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek bir çok projeyi geldiğimiz andan itibaren yerinde saha tespitleri yaparak yine yapmış olduğumuz istişare toplantısında Cumhurbaşkanlığı sistemine uygun bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızın belirlemiş olduğu manifesto çerçevesinde belirli kararlar aldık” diyerek konuşmasına başladı.

Kurum, Sinop’un kültür ve turizm alanında marka bir şehir haline gelmesi ve vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak amacıyla atılacak adımlardan bahsetti.

Bizim amacımız Sinop’umuzda yaşayan dokuz merkez ilçemizle beraber 200 bin vatandaşımızın her birine ayırt etmeksizin hizmet etmektir. Bu çerçevede Sinop’umuzun 50 yılını 100 yılını planlayacak 1/100 bin 1/25 bin ölçekli çevre düzeni imar planı hazırlıklarını belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte hazırladık ve çalışmalarımızı son safhaya getirdik. Aralık ayı içerisinde çalışmayı tamamlayıp Ocak ayında onaylayarak Sinop’umuzun geleceği için de bir çok önemli kararı almış olacağız.

SİNOP'A 300 KONUTLU TOKİ

“Yapmış olduğumuz istişarede Sinop’umuzun ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz ilk etapta 300 konut 2020 yılında başlayıp alt ve orta gelir vatandaşlarımıza ikram edecek şekilde projelendirip halkımızın talebine sunmuş olacağız” diyerek Sinop için kentsel dönüşüm alanı olarak iskele meydanından valiliğin olduğu alana kadar içerisinde otel arsası, açık otoparkı olacağını belirtti.

11 BİN METREKARE ALAN TARİHİ TURİZM ALANI HALİNE GELECEK

Belediye hizmet binasının yıkılarak yerinin meydan olacağını söyleyen Kurum, “İl Özel İdare, İş Hanı, İl Genel Meclisi Binasının yıkılarak meydan haline getirildiği, oradaki esnafımızla ve vatandaşlarımızla anlaşarak rızaları çerçevesinde bir kısmının bedelini ödemek bir kısmını başka yere taşımak suretiyle yaklaşık 11 bin metrekare alanı tarihi turizm alanı haline getirecek çok önemli bir düzenleme yapıyoruz.

İçinde jandarmamıza ait bir eski bir binamız var bu binamızı da halkımızın kullanımına açmak amacıyla millet kıraathanesi haline getireceğiz ve bu binayı da Sinoplu vatandaşlarımızın kullanımına sunmuş olacağız. Projeye yarından itibaren başlıyoruz. Kira yardımı taşınma yardımı kamulaştırma dahil tüm ödenekleri bakanlığımız, toplu konut idaresi başkanlığı yapacak ve taşınma süreçlerinin bitmesine müteakip önümüzdeki sezonun sonu itibari ile meydan düzenlemesine girme suretiyle inşallah 2021 yılına geldiğimizde çok önemli bir alanı Sinop’umuza kazandırmış olacağız.

KARARLI BİR DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ

Aldıkları kararlarda vatandaşların imzası ve izni ile adım atacaklarını söyleyen Kurum bu konuda kararlı olduklarını ve çalışmaları en hızlı şekilde tamamlayarak vatandaşların kullanımına açacaklarını belirtti.

KÖYLERDEKİ GRUP YOLLARINA 20 MİLYONLUK DESTEK

Bir diğer önemli konunun köy yolları olduğunu söyleyen Kurum, valiliğe iller bankası yoluyla 20 milyon liralık kredi sağlayacaklarını ve valiliğin de KÖYDES ödenekleri ile birlikte 400 km köy yolunu aynı anda yapmayı planladıklarını belirtti.

Bunların yanı sıra köylere daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla köylere vidanjör ve çöp konteynerı gibi araç gereç hibelerinin yapıldığından bahsetti.

MİLLET BAHÇESİ VE KENT MEYDAN PROJESİ

81 ilde millet bahçesi projesi kapsamında Sinop’a da millet bahçesi ve tarihi kent meydanı ve çevre düzenlemesi için 1 milyon lira ödenek verilerek projenin yapılacağı kaydedilerek Boyabat’a da millet bahçesi yapılacağı ve bu kapsamda Boyabat Belediyesi’ne 3 milyon lira kaynak aktarıldığı belirtildi.

Çalışma ve projelerinden bahsetmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AdminAdmin