Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2020 09:26   Güncelleme : 02-07-2020 09:47

Balıkadamlar, Bu Seferde Deniz Dibini Temizledi

Gerze’de Bir İlk Balık Adamlarla Deniz Dipleri Temizlendi

Balıkadamlar, Bu Seferde Deniz Dibini Temizledi

Denizlerimizde taşımacılığı ve ticaret hakları yabancıların kontrolünden alınarak, bu hakları Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu’nun 94. yılı olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Koronavirüs salgını sebebiyle ilçemizde de kutlanamazken, İlçemiz Liman Başkanlığı ve Gerze Belediye Başkanlığı ortaklığıyla 1 Temmuz’a özel anlamlı bir çalışma gerçekleşti.

İlçe Liman Başkanlığı ve Gerze Belediye Başkanlığı işbirliğiyle liman içi mevkiinde gönüllü profesyonel dalgıçlar tüplü ve tüpsüz dalış yaparak, deniz dibindeki çöpleri toplarken ortaya çıkan görüntü ise pes dedirtti.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı tebrik ederek; “Koronavirüs salgını sebebiyle maalesef 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı eski coşkusuyla kutlayamadık. Ancak, İlçe Liman Başkanlığımızla ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirerek gönüllü dalgıçlarca tüplü ve tüpsüz dalış yaparak ilçemiz liman içi mevkiinde deniz dibini temizledik. Gerze’de bir ilk olan bu çalışmanın neticesinde ise ortaya çıkan görüntü bizleri derinden üzmüş olsa da yapılan çalışmanın ne kadar faydalı olduğunu da göstermiş oldu. Bu kapsamda, bu çalışmanın ortaya çıkmasına vesile olan herkese teşekkür eder, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlarım.” dedi.

Deniz diplerindeki çöpler daha sonra bir araya toplanarak Belediyeye ait çöp arabalarınca Katı Atık Aktarma İstasyonu’na götürüldü.

Liman mevkiinde yapılan çalışmaya katılan Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş ve İlçe Liman Başkanı Engin Kirpitçi gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip etti.

hakan akbaşhakan akbaş