Güncel
Giriş Tarihi : 17-02-2017 16:00   Güncelleme : 17-02-2017 15:19

Balıkçı Barınağı Çözüme Kavuşuyor

Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Demirci Köyü’ndeki Balıkçı Barınağı’nın sorunlarının çözümü için hazırladıkları projenin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi

Balıkçı Barınağı Çözüme Kavuşuyor

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Demirci Köyü’ndeki Balıkçı Barınağı’nın sorunlarının çözümü için hazırladıkları projenin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Demirci Köyü Balıkçı Barınağı’nın mevcut kapasitesinin artırılması ve sorunlarının çözümü için Bakan Ahmet Arslan ile bir araya gelen Maviş, balıkçı barınağının eksiklerinin giderilmesi için talep ettikleri yatırım bütçesinin resmi gazetede yayınlanarak 2017 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi.

 

Çalışmalar Başlıyor

Balıkçı barınağının mevcut kapasitesinin, balıkçılık sezonundaki talebi karşılayamadığını ifade eden Maviş, “Demirci Köyünde bulunan balıkçı barınağımızın mevcut rıhtım uzunluğu, balıkçılık sezonundaki talebi karşılayamıyor. Rıhtımın deniz derinliği de büyük balıkçı gemileri için uygun değil. Bu durumda bölgemize gelen çok sayıda balıkçı gemisi için avlanan balığın karaya çıkartılması büyük bir sorun haline dönüşüyor. Yine mevcut çekek yerlerimiz ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde ilave rıhtım, çekek yerinin genişletilmesi yatırım programına alınmıştır. Bunun yanı sıra barınakta buzhane yapılması, güvenlik binası, idari bina ve istinat duvarının yenilenmesi işi de programa dahil edilmiştir. Balıkçılarımızın talebi doğrultusunda yaptığımız incelemeler sonucu, mevcut balıkçı barınağımızın daha modern ve yüksek kapasiteli olması için hazırlanan yatırım projesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a ilettik. Sayın Bakanımız konuyla yakından ilgilenerek balıkçı barınağımızın mevcut kapasitesinin arttırılması için gereken talimatları verdi ve balıkçı barınağı için ayrılan bütçe resmi gazetede yayınlanarak yatırım programına girdi.” dedi.

 

Sinop’a Yakışır Bir Balıkçı Barınağı Olacak

Maviş, Projenin tamamlanmasıyla Sinop’un modern bir balıkçı barınağına kavuşacağını belirterek, “Düzenlemelerin ardından balıkçı barınağımız, balıkçılarımıza istenilen hizmeti sağlayacak ve Sinop’umuz modern bir balıkçı barınağına kavuşmuş olacak. Ayrıca uygulanacak proje ile Demirci köyü balıkçı barınağımız bir cazibe merkezine dönüşerek, yerli yabancı herkesin gezi alanı olarak kullanabileceği bir mekâna haline gelecek. Demirci Köyü Balıkçı Barınağımız, artık Sinop’a yakışır bir şekilde hizmet verecek” dedi.


Erkan TaşErkan Taş