Güncel
Giriş Tarihi : 05-02-2019 12:24   Güncelleme : 05-02-2019 18:17

Balıkçı barınaklarında yangın çıktı

Gerze balıkçı barınakları çıkan yangında kül oldu

Balıkçı barınaklarında yangın çıktı

Balıkçı barınaklarında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kısa sürede büyüyen yangın uzun uğraşlar sonucunda söndürüldü.

5 Şubat Salı günü (bugün) ilçemiz balıkçı barınaklarında saat 11:00 sıralarında çıkan yangında 16 barınak kül oldu.

Barınakların olduğu mevkiinden çıkan yoğun alev sonrasında yangın 2. Kısım barınakları tamamen sardı. Barınakların içinde bulunan balıkçı ağlarının büyük bir kısmı zarar görürken, barınak içinde bulunan balıkçı teknelerine ait mazotlarında alev alması sonrasında yangının şiddeti arttı, yetkililer büyük çapta maddi zarar oluştuğunu kaydetti.

El birliği ile alevlerin arasından balıkçıların ekmek parası kazandıkları ağlarını kurtarmak için seferber olan gencinden, yaşlısına tüm vatandaşlar yardıma koştular.

Bir anda barınakları saran alevler balıkçıların ekipmanlarını kullanılmaz hale getirirken 16 barınak tamamen yandı. Meydana gelen olayda can kaybı yaşanmazken zararın büyük boyutta olduğu öğrenildi.

Gerze Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin yanı sıra belediyeye ait tanker, vidanjör ve iş makinaları da yangına müdahale etti. Yangının çevreye sıçrayarak daha da büyümemesi için barınakların bir kısmı iş makinalarıyla yıkılarak kontrol sağlanmaya çalışıldı. Kontrol altına alınmakta güçlük çekilen yangın Sinop’tan gelen takviye itfaiyenin de yardımıyla bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Orman İşletme Müdürlüğüne ait araçlarda yangına müdahalede bulundu.

Soğutma çalışmaları bir süre daha devam eden barınaklarda yangının çıkış sebebiyle ilgili birimlerin inceleme çalışmaları sürüyor.

               

Seda ŞengülSeda Şengül