Güncel
Giriş Tarihi : 18-10-2020 13:32

Balina Aydın Bir Çocuk Kitabının Kahramanı Olacak

Gerzeliler olarak hepimizin tanıdığı Balina Aydın bir çocuk kitabına konu olacak

Balina Aydın Bir Çocuk Kitabının Kahramanı Olacak

Hollandalı Gazeteci Olaf Koens, yazdığı bir çocuk kitabının kahramanı olarak, 1992 yılında Sivastopol’de tutulduğu üstten kaçarak Gerze Limanına gelen ve 7’den 77’ye herkesin sevgilisi olan Beyaz Balina Aydın’ı anlatacak. 
Gerze Limanına geldiği günlerde şöhreti önce Türkiye ardından da dünya gündemine yayılan Balina Aydın ile ilçemizin ismi de o günlerde Türkiye ve dünya basınında önemli bir yer edinmişti.
Bu kapsamda, Balina Aydın’ın o dönem çekilen fotoğraflarını bulabilmek adına Gerzenin Sesi Gazetesiyle iletişime geçen Gazeteci Koens, ilçemize gelerek gazetemize bir  ziyaret gerçekleştirdi.
Birbirinden farkı ülkelerde, insan ve hayvanlar arasındaki ilişkileri öğrenmek ve bir çocuk kitabı çıkarmak istediğini belirten Koens, gazetemize Balina Aydın ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Koens, “ben Balina Aydın’ı ilk kez 7 yaşında televizyonda gördüm haliyle Gerze’nin ismini de ilk kez o zamanlarda duydum. 
Ben insanlar ve hayvanlar arasında ki ilişkileri konu alan bir kitap yazmak istedim ve sürekli araştırmalar yaptım.
Yazacağım çocuk kitabında, yaptığım araştırmalar sonucunda bana hikâyesi mucize gibi gelen Balina Aydın’ı anlatmak istiyorum.
Ben gazeteciyim; görevim gereği savaş ve afet bölgelerinde bulunuyorum. İki çocuğum var ve onlara işimden bahsetmek pek kolay olmuyor. 
Fakat yazacağım çocuk kitabıyla ilgili çalışmalarımı onlara kolaylıkla anlatabildim, o dönemlerde herkesin sevgisini kazanan Aydın çocuklarımı da fazlasıyla heyecanlandırdı. 
Biz İstanbul’da yaşıyoruz ve vapurla seyahat ederken kızım denize bakıp “baba, Aydın’ı görebilecek miyiz?” diye soruyor.
Balina Aydın ve Gerzelilerin hikâyesini kitabımda anlatmak beni de çok heyecanlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin