Güncel
Giriş Tarihi : 03-03-2023 21:46   Güncelleme : 09-03-2023 12:19

Bankalar eğitim çalışanlarını yok sayıyor

Türk Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen; “Merkez ilçede en büyük çoğunluğa sahip olan ve bankaların kazançlarında önemli bir paya sahip olan eğitim çalışanları bankalar tarafından adeta yok sayılmaktadır. Unutulmamalıdır ki promosyon, bankaların çalışanlara verdiği bir hediye ya da lütuf değildir” dedi.

Bankalar eğitim çalışanlarını yok sayıyor

Türk Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, bankalar tarafından verilen promosyon ödemelerinde, eğitim çalışanlarının teklif edilen rakamlarla adeta yok sayıldığını söyledi. Promosyon ödemelerinin bankaların çalışanlara verdiği bir hediye ya da lütuf olmadığının unutulmaması gerektiğini ifade eden Türk Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, eğitim çalışanlarına yapılan bu haksızlık karşısında mücadele edeceklerini söyledi. Şen; “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan Aralık 2022 dönemi mali göstergelerine göre bankacılık sektörü 2022 yılını bir önceki yıla göre %366'lık bir artışla kapatarak adeta rekor kırmış oldu.
Milyarlarca liralık büyüme hacmi ve kar oranlarına ulaşan özel ve kamu bankaları konu, çalışanlara promosyon verilmesine gelince her nedense sessiz kalmayı tercih ediyor.
Hele de söz konusu eğitim çalışanları olunca bu bankaların daha da sessizleşip adeta umursamaz bir tavır içerisine girmesini anlamakta zorlanıyoruz. 
İlimizde bankalarla yapılan promosyon anlaşmasının süresi dolmak üzere olup yeni anlaşma için çalışmalar başlamıştır.
Ancak Eğitim camiası olarak yine daha önceki yıllarda benzerlerini yaşadığımız tavırlarla karşılaşmaktayız.
Merkez ilçede en büyük çoğunluğa sahip olan ve bankaların kazançlarında önemli bir paya sahip olan eğitim çalışanları bankalar tarafından adeta yok sayılmaktadır.
Kimi bankalar ihale sürecine katılmaya bile tenezzül etmezken kimi bankalar da 3 yıllık promosyon bedeli olarak komik rakamlar teklif etmektedir.   
Unutulmamalıdır ki promosyon, bankaların çalışanlara verdiği bir hediye ya da lütuf değildir” dedi.

AdminAdmin