Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2022 18:20   Güncelleme : 12-10-2022 15:14

Barış Mert Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) seçim süreci devam ediyor. 16 Ekim’de gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi eğitimci ve iş insanı Barış Mert düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.  

Barış Mert Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday

16 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri öncesi adaylar netleşti. Mevcut başkan Salim Akbaş ve iş insanı Sedat Sever'in adaylık açıklaması ardından eğitimci ve iş nsanı Barış Mert beraberinde çok sayıda iş insanıyla birlikte düzenlediği basın toplantısıyla Sinop TSO başkanlığına aday olduğunu duyurdu. 

Sabahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Barış Mert, ekip oluştururken kesinlikle siyasi görüş ayrımı yapmadıklarını belirterek,  "Çıktığımız bu yolda ekibimizi kurarken siyasi görüş ayrımı yapmadan, dünya görüşlerine sahip, işinde ve sektöründe başarılı arkadaşları bir araya getirmeye gayret gösterdik. İlk kez bu kadar genç bir ekiple karşınızdayız ve biliyoruz ki gençliğin dinamizmi ve ağabeylerimizin tecrübesi ile önemli projelere imza atacağız. İlk kez grubumuzda üç kadın arkadaşımıza yer verdik. Umut ediyorum ki ilerleyen yıllarda daha çok kadın arkadaşlarımız bu ekibin içinde yer alacaktır. Şehrimizin önemli dinamiklerinden olan Organize Sanayi Bölgesinden de gruplarımıza üç aday arkadaşımızı aldık" dedi.

AĞ ÜRETİMİ PROJESİ

Konuşması sırasında projelerinden bahseden Barış Mert sözlerini şöyle sürdürdü; "Her tarafı denizle çevrili ve balıkçı kenti olan şehrimizde küçük ve orta ölçekli balıkçılarımız için ağ üretimi yapmaya başlayacağız. Bu projeyi kadın istihdamını geliştirme adına özellikle ev hanımı arkadaşlarımızla birlikte organize edeceğiz.

SALEP ÜRETİMİ PROJESİ

Önemli endemik bitki türlerine sahip olan şehrimizde salep bitkisinin üretimi için harekete geçiyoruz. Bize bağlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifleriyle yapacağımız bu projeyle en az 50 üreticiye 4 yılda sahip olmayı planlıyoruz. 

SİNOP'A GIDA TOPTANCILARI HALİ

Gıda toptancıları halini üyelerimizin de desteğiyle Sinop’a kazandırarak bu sektördeki arkadaşlarımızı Samsun ve Kastamonu sevkiyat yorgunluğundan ve maliyetinden kurtaracağız.  Zaten bir aşamaya gelmiş olan yurtdışı uçuşları için sürecin takipçisi ve Sinop halkının sesi olmaya çalışacak, Almanya uçuşlarının başlaması için olanca güzümüzle sürece dahil olacağız. 

OSB'YE TOBB DESTEKLİ MESLEK OKULU PROJESİ

OSB’ye yapmayı planladığımız TOBB destekli Meslek Okulu ile ara eleman sorununu çözmeye ve mezun olan gençlerimize istihdam imkanı yaratmaya çalışacağız.  Çok sevgili misafirler sözlerimi burada noktalandırırken diğer başkan adaylarımız Salim Akbaş ve Sedat Sever beye, kıymetli ekiplerine başarılar diliyorum. Pazar günü yapılacak seçimin ülkemize ve güzel Sinop’umuza hayırlı olmasını diliyor, siz değerli dostlarımı bizi temsil eden kırmızı oy pusulasına destek olmaya davet ediyorum"

AdminAdmin