Güncel
Giriş Tarihi : 07-06-2019 12:00   Güncelleme : 07-06-2019 12:09

Barışın Kadınları Karadeniz Seyrinde

Son 3 yıldır Yelkenli Yat Turizminin Karadeniz’de en uğrak yeri olan CittaSlow Gerze bir kez daha misafirlerini ağırlıyor. Ancak, bu seferki misafirler Gerze’de bir ilke imza atmış durumda

Barışın Kadınları Karadeniz Seyrinde

Hepimizin bileceği üzere DADDralli ekibi her yıl düzenlediği Karadeniz turunda CittaSlow Gerze’yi ayrı bir yere koymuş ve bu doğrultuda da Gerze ziyaretlerini özel ve anlamlı kılmıştır.

Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına denizlere koyulan rallinin içerisinde yer alan Deniz Tutkusu Seyirde ekibinin Kadın Kaptanları, ATA’nın izinde Samsun’a varmalarının ardından, DADDrallisi’nde tek kadın lider ekip olarak yerini aldı. Karadeniz boyu seyirlerini tamamlayıp dönüş yolunda da Gerze’ye demir attılar.

Uzun seyir kapsamında Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Kadın Kaptanlar 23 Nisan 2019’da demir aldıkları Bodrum’dan sonra Karadeniz’e açılırken, yolculuğa başlamadan önce Karadeniz’in iklim ve fiziki koşullarından dolayı tedirginlik duyduklarını ancak,  sefer boyunca tüm zorlukları aşarak vatandaş tarafından da ilgiyle karşılandıklarını belirttiler.

Seyir defterlerini düşünülenin aksine Karadeniz’in elverişli hava koşullarına sahip olmasıyla dolduran kadın kaptanlarımız sadece bununla da yetinmiyor… Seyirlerinde bir çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren ekip aynı zamanda 7’den 77’ye kadınlara vizyon katıp, onların hayata karşı da güçlü durabilmeleri için mücadele veriyor.

Üniversitelerde burslu okuyan genç kadın öğrencileri de zaman zaman teknelerinde misafir ederek birlikte seyreden Kadın Kaptanlar, aynı zamanda Kadın Dayanışmasını da güçlendirerek istedikleri takdirde üstesinden gelemeyecek zorlukların olmadığını benimsetiyorlar.

Barışı temel vizyon olarak kendilerine ilke edinen ekip “Özde İzindeyiz” sloganıyla çıktıkları seyirde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini de demir attıkları limanlarda yaymaya çalışıyorlar.

GerzeninSesi ekibi olarak Deniz Tutkusu Seyirlerde ekibiyle gerçekleştirdiğimiz sohbette, Komodor Neşe HASİPEK Gerzelilerin ilgi ve alakasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

“Üç yıldır yaptığımız seyirlerde 2017 yılında üç kadın, üç ülke, üç deniz sloganıyla çıktığımız Adriyatik Rotasında uğradığımız Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya’nın ardından 2018 yılında tüm Ege boyunca vatandaşlardan gördüğümüz ilgi ve misafirperverliği Karadeniz kıyısı boyunca da gördük. Başlangıç noktasında duyduğumuz ön yargılarımız yok oldu. Seyir sırası boyunca yerli vatandaşlardan oldukça iyi tepkiler aldık. Özellikle kadınlar, bizi gururla ve heyecanla karşıladılar. Bu da bizim amaçlarımıza ulaştığımızı göstermiş oldu” diyen Hasipek, Karadeniz’den umutla ayrıldıklarını ve planlar doğrultusunda her fırsatta Gerze Limanına uğrayacaklarını belirtti.

Karadeniz Turunu 1 Temmuz 2019 Kabotaj Bayramında başlangıç noktaları olan Bodrum’a vararak tamamlamayı planlayan ekip, yıl içinde Barışı simgelemek adına 31 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Türk – Yunan Kadın Barış Seyri için ön hazırlıklar yapmaya başladıklarını belirttiler.

7 Haziran 2019 sabah saat 08.00’da yola koyulan ekibe Gerze Halkı olarak pruvanız neta, rüzgarınız kolayınıza olsun dileklerimizi sunarız.

AdminAdmin