Güncel
Giriş Tarihi : 21-10-2022 09:56   Güncelleme : 16-10-2023 12:24

BAŞARILI PROJE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kaymakam Tekin Dundar, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi koordinatörlerini ödüllendirdi

BAŞARILI PROJE ÖDÜLLENDİRİLDİ

2012 yılında eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü önderliğinde başlatılan ve 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kuruluna bağlanan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi 2020 Ocak ayından itibaren Sinop'ta da uygulanmaya başlandı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesine Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden ve Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesinden toplam 80 öğrenci ile katılım sağlandı. Her 4 ayda bir yazarın tüm kitaplarını okuyup diğer yazarı okumaya devam eden öğrenciler 4 ayın sonunda önce İlçede sonra İlde yazarla alakalı panel sunumu gerçekleştiriyor. Ayrıca yapılan bölge panellerinde de panel sunumu yapma imkanı buluyorlar.

28 Mart 2022 tarihinde Gerze MYO Konferans salonunda Cengiz Aytmatov İlçe Paneli gerçekleştiren öğrenciler 10 Haziran 2022 tarihinde Sinop Halk Eğitimi Merkezinde Cengiz Aytmatov İl Panelinde Ayancık, Boyabat ve Sinop Merkez'den katılım sağlayan öğrencilerle beraber sunumlarını gerçekleştirdiler.

8-14 Mayıs tarihleri arasında Kültür Kervanı programına Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Azranur Aksu katılım sağladı. Bu programda Ankara'da Ahmet Hamdi Tanpınar, Kayseri'de Necip Fazıl Kısakürek, Sivas'ta Sezai Karakoç, Erzincan'da Mustafa Kutlu, Erzurum'da Tarık Buğra ve Kars'ta Cengiz Aytmatov sunumları gerçekleştirildi. Azranur Aksu Kars'ta Cengiz Aytmatov panelinde görev aldı.

Panel programı yapılan illerin kültürel ve tarihi mekanları ziyaret edildi. 15-19 Ağustos tarihleri arasında Samsun Ladik Akdağ'da Gençlik Spor Bakanlığı tesislerinde 10.Yıl Edebiyat ve Kültür Kampı gerçekleştirildi. Bu kampa Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Betül Dede katılım sağladı. Yazar ve akademisyenlerle buluşan öğrenciler aynı zamanda Samsun'un kültürel ve tarihi mekanlarını da ziyaret ettiler. 18-22 Eylül tarihleri arasında Bursa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Anadolu Mektebi panel sunumları gerçekleştirildi. Cengiz Aytmatov sunumunda Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Fatmanur Koşgin görev aldı.

Hem yerel hem de çeşitli İllerde yapılan panellerde Gerze'den katılım sağlayan öğrenciler Sinop'u en iyi şekilde temsil ettiler.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, ilçemizde öğrencilerimizin etkili kitap okuma kültürü edinmesi ve okuduğunu anlayıp sunma konusunda özgüven ve beceri kazanması için yürütülen proje çalışmalarında başarılı faaliyet yürüten Anadolu Mektebi koordinatörü olan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğretmenleri Betül Tokat, Neslihan Kutlu Karaman ve Berrin Batman ile Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri Çağlar Sarıtaş ve Serkan Sağlam’ı Başarı Belgesi ile taltif ederek, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini temenni etti.

AdminAdmin