Güncel
Giriş Tarihi : 28-02-2017 15:16   Güncelleme : 28-02-2017 15:17

Başbakan Açıkladı: Başvuran Herkese 50 bin TL Faizsiz Kredi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) esnafa faizsiz 50 bin TL’lik kredi verecek

Başbakan Açıkladı: Başvuran Herkese 50 bin TL Faizsiz Kredi

Başbakan Binali Yıldırım, "KOSGEB kredisi için başvuran 460,000 girişimcinin hepsine kredi verme kararı aldık, kredi verme işlemi bugün başlıyor" dedi.



Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) esnafa faizsiz 50 bin TL’lik kredi verecek.

 

Başbakan Binali Yıldırım, "KOBİ kredisi için başvuran 460,000 girişimcinin hepsine kredi verme kararı aldık, kredi verme işlemi bugün başlıyor.

 

KOBİ'lere böylelikle 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz, ödemeler işletmelerin yıllık cirosuna göre 20,000-50,000 tl arası olacak" dedi.

 

KOSGEB sıfır faiz kredi başvuruları 10 - 20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşmişti.

 

249 BİN İŞLETMEDEN 15 BİNİ İÇİN DESTEK KARARI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOBİ'lere yönelik faizsiz kredi uygulamasına ilişkin, 249 bin işletmenin bu destekten yararlanabilmek için başvuruda bulunduğunu ancak bütçe imkanları dahilinde sadece 15 bini için destek kararı alabildiklerini söylemişti.

 

Bakan Özlü ayrıca, "Destekten yararlanamayan çok sayıda işletme olmasına gönlümüz razı olmadı. Bu nedenle sayın Başbakan'ımızın da talimatıyla 2017 yılında bu desteği devam ettirmeye karar verdik. Bu yıl, 2,5 milyar lira bütçeyle kredi faiz desteği uygulamasını yeniden başlatıyoruz. Mikro işletmelere öncelik vererek KOBİ’lere üst sınırı 50 bin lira olacak şekilde faizsiz kredi vereceğiz. Daha doğrusu, kredinin faizini işletmelerimiz yerine KOSGEB karşılayacak. Bunun neticesinde, KOBİ’lerimize 10 milyar liranın üzerinde faizsiz kredi hacmi oluşturmuş olacağız. Bu da Türkiye ekonomisine çok ciddi bir ivme ve canlılık kazandıracaktır" dedi.

 

12 AY ÖDEMESİZ KREDİ

Bakan Özlü, 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını bildirdi. Özlü, "İlk bir yılı ödemesiz, 36 ay vadeli ve sıfır faizli kredi KOBİ’lerimize verilecek. İnanın, bu devirde en yakın akrabalarınızdan ve dostlarınızdan bile bu şartlarda borç alamazsınız" ifadelerini kullandı.

Erkan TaşErkan Taş