Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2017 17:03   Güncelleme : 07-03-2018 05:58

Basın Mensupları Samsun'da Buluştu

Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Tokat ve Amasya’da görev yapan yerel medya temsilcileri, "Bölge yerel basın mensupları buluşması" toplantısına katıldı

Basın Mensupları Samsun'da Buluştu

Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Tokat ve Amasya’da görev yapan yerel medya temsilcileri, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Samsun İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Bölge yerel basın mensupları buluşması" toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda, basın kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler, tecrübelerini yerel medya mensuplarıyla paylaştı.

 

YEREL MEDYA DA ARTIK İLK SIRALARDA

Toplantının açılış konuşmasını yapan Basın Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Mücahit Taşkın, "İl müdürlüğümüzün bölgesinde bulunan Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'taki medya yöneticileri ve gazetecilerle yapılan görüş ve incelemeler sonrasında bu toplantının yapılması gerektiği yönünde karar alındı. Bölgedeki medya kuruluşları temsilcileri yerel medya alt yapısının ve buna bağlı olarak medya mensuplarının ve gazetecilerin, iletişim teknolojisindeki hızlı gelişime ayak uydurabilmek adına uzman kurum ve kuruluşlardaki konunun uzmanlar tarafından eğitim verilmesinin faydalı olacağı tespit edilmiştir. Öte yandan dünyadaki gelişmeler ve ülkemizi doğrudan etkileyen küresel ve uluslararası olaylar ile ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyadaki gelişmeler, artık sadece ulusal medyada değil, yerel medyanın da ilk sırasında yer aldığını görüyoruz. Bu nedenle yerel medya mensuplarının desteklenmesi gerektiği inancındayım. Kurumumuzca daha önce gerçekleştirilen toplantılar gibi, bu konferansında amacına ulaşacağına inanıyorum. Bu toplantı katılımcılara yeni ufuklar ve yeni bakış açılara kazandıracaktır" dedi.

 

BÖLGEMİZİ İYİ TANITALIM

Toplantıda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin'de konuşmasında bu tür toplantıların sürekli olması gerektiğini vurgulayarak; "Aslında bu etkinlik iyi bir çalışma bunların sürekli olmasını ben de çok istiyorum. Çünkü biz gazeteciler her şeyi biliriz. Ama bazen de hiçbir şeyi bilmediğimizin de farkında olmayız. Sadece biz eleştiririz. İyi şeyler olduğunda çok yazmak işimize gelmez. ‘Bölge Yerel Medya Buluşması’ toplantısıyla ilgili bir araya gelmek, dertleşmek kendi hatalarımızı, kusurlarımızı görmek bu aynı zamanda bizi bir araya getirir ki ortak kültür, ortak payda oluşturmasını sağlar. Bu tarz toplantıları insanlar zaman zaman önemsemezler ama ben tam tersini düşünüyorum. Emin olun bir araya gelmeniz, sohbet etmeniz bile katkı için yeterlidir. Arkadaşlar, siz medya mensuplarının internete yazdıkları, çizdikleri ve sosyal medyadan Samsun ve çevre illerini anlatan öğelerle doldurmanız gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi bizim bir kuş cennetimiz var. Arkadaşlar internete kuş cenneti yazdığımızda binlerce fotoğraf çıkması lazım ama çıkmıyor. Bizim olabildiğince fotoğraf çekip internete atmamız gerekiyor. Böylelikle kuş cennetinin tanıtımı daha etkili olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında, yerel medya mensuplarını Samsun'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yılmaz, "Siz medya mensuplarının gerek Samsun'da, gerek komşu illerimizde, gerekse ülke genelinde sorun ve hedeflediğiniz programları ve projeleri görüşmek üzere bir araya gelişinizi takdirle karşılıyorum" ifadesini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında medya mensuplarının yaşadıklarının anlatıldığı 'Habercinin Gözünden 15 Temmuz Video Gösterimi'nin de ilgi ile izlendiği programda; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Çarşamba İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Niyazi Usta, Anadolu Ajansı (AA) Samsun Bölge Müdürü İsa Sansar'da birer konuşma yaptı.

 

İl Müdürlüğünün sorumluluk bölgesinde bulunan Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Tokat ve Amasya’da görev yapan yerel medya temsilcileri ve iletişim fakültesi öğrencilerinin katıldığı toplantı, Bafra'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gezisi ve Bafra Öğretmenevinde verilen ikram ile son buldu.

Programa gazetemizi temsilen sayfa editörümüz Ümmü Gülsüm Aydınlı'da katıldı.

Haber: Ümmü Gülsüm Aydınlı

Erkan TaşErkan Taş