Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2020 10:04   Güncelleme : 29-07-2020 10:48

Basın Toplantısı Yaptılar

İlçemizde kurulması düşünülen Balık Kafesleri “Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği ÇED Halkın Katılımı Toplantısı” ile alakalı olarak GERDAK başkanlığında Basın Toplantısı düzenlendi

Basın Toplantısı Yaptılar

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Gerze Ziraat Odası, Gerze Muhtarlar Derneği, Gerze Kültür Derneği, Gerze ADD, Halk – Evi, Gerze Eğitim Sen, Gerze Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneği Başkanları ve üyeleri iştirak etti.

GERDAK Kulüp Başkanı Birol Sazak yapmış olduğu Basın Toplantısında: “23 Temmuz 2020 tarihinde ilçemiz sınırları dâhilinde yapılmak istenen kafes balıkçılığı talebi için Gerze Halk eğitimi merkezi toplantı salonunda “Halkın Katılımı Toplantısı”(çevresel etki değerlendirmesi-ÇED) üç oturum şeklinde yapılmış olup bizlerde ilçe sakinleri olarak maalesef bu toplantıyı sosyal medyadan öğrenmiş bulunmaktayız.

Gerzelilerin katılımı ve bilgisi olmadan yapılan toplantının ilçemizin geleceğini ne şekilde etkileyeceği ilçe sakinlerinin kafasında soru işaretleri oluşturmaktadır. Bu anlamda Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği yatırımı yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar tarafından öncelikle konunun Gerze Halkı ile paylaşılmasını ve karşılıklı olarak duygu ve düşüncelerimizin, hassasiyetlerimizin göz önüne bulundurulmasını beklerdik.

Maalesef ismi belirtilen şirket temsilcileri bu toplantıyı sanki bir oldubittiye getirdiler. Gerze Halk Eğitimi Merkezinde gerekli katılımı sağlayamadan “Sözde ÇED Toplantısı” tertip ettiler. Gerzelileri ilgilendiren hassas bir konuda Gerzelilerin duygu ve düşüncelerini almadan Gerzelileri yok sayarak gerçekleştirilen ÇED toplantısı ilçe sakinlerini derinden rahatsız etmiştir.

Gerzeli Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütleri olarak bu yapılmak istenileni kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler ilçemize yapılan yatırımlara karşı olmadığımızı aksine desteklediğimizi her platformda dile getirmekteyiz. Ancak bu hassas konuda Gerzelilerin bilgilendirilmesi, duygu ve düşüncelerin alınması, hassasiyetlere dikkat edilmesi gerekilirdi. Endişeye mahal veren bu durum Gerzelileri tedirgin etmektedir.

Bizler buradan yatırımcılara ve konunun muhataplarına şu soruları sormak istiyoruz.

Bölge idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sizler hangi hukuki argümanlara göre ilçemizin açıklarına bu kafesleri yerleştirdiniz?

Şirketin yapmak istediği kafeslerin hukuki olarak ortalama 5000 metre kuş uçuşu mesafede olması istenirken, neden kafesler kıyıya ortalama bin metre mesafede konuşlandırılmıştır?

Gerze Belediyesinin talebi doğrultusunda projesi oluşturulan ve dünya kadar para dökülen köşk burnu ile eski mezbahane altında oluşturulan T’ler, yüzme ve yürüyüş alanları bu yapılması düşünülen balık kafeslerinden nasıl ve ne şekilde etkilenecektir?

Sahillerimize paralel yerleştirilen bu balık kafesleri Sinop’un tek sakin şehir unvanına sahip ve mavi bayrak almak için uğraşan ilçemizi ne şekilde etkileyecektir?

İşte yukarıda bahsettiğimiz bu ve bunun gibi etkenlerden dolayı bizler ilçemiz karasularında yapılması düşünülen bu yatırımın Gerze açısından doğru bir yatırım olduğuna inanmadığımızı bir kez daha belirterek, yetkililerden bu konuda daha fazla hassasiyet beklediğimizi belirtmek istiyoruz?

Sinop’un gelecekte ki en gözde ilçesi olarak gösterilen Gerze’nin bu yatırımla sahillerinin gelecekte ne şekilde etkileneceği soru işaretleri ile dolu olan bu çalışmadan

YETKİLİLERİ KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUZ…
 

İlgililer, "Belediyeye ve Kaymakamlığa Bilgi Verilmiştir" Diye Kendilerini Savunmuşlardır!

Gerze halkını ilgilendirdiği halde, halka neden yerinde ve sağlıklı duyuru yapılmamıştır.

Halktan Gizli Balık Kafesleri Üzerinden Denizimiz Peşkeş mi Çekilmek İstenmektedir?

Az önce söylediklerimize istinaden ilgili ve yetkilileri bu yanlış uygulamadan dönmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”dedi.

AdminAdmin