Güncel
Giriş Tarihi : 02-09-2021 11:09   Güncelleme : 02-09-2021 16:18

Başkan Yardımcısı Olayı Açıkladı

Gerze Geçici Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde çekilen görüntüler, gündeme bomba gibi düştü

Başkan Yardımcısı Olayı Açıkladı

Bir vatandaşın çekerek haber sitelerine gönderdiği video ve fotoğraflarda köpeklerin öldüğünü, barınaktaki hayvanların ise önünde su bile olmadığını bu ölen hayvanların da açlıktan öldüğü iddia edildi.

Barınağa giren ve ölen hayvanların görüntülerini kaydeden kişilerin bu görüntüleri  yerel ve ulusal basına göndermesinin ardından burada ki görüntüler tepkilere neden oldu.

Barınakla ilgili bazı yerel haber sitelerinde çıkan haberler:

Konuyla ilgili Sinop Orjinli bir sosyal paylaşım sitesi (Sinop’ta Olay) Sinop’un Gerze ilçesi Yaykıl köyünde bulunan Gerze Belediyesine ait sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezindeki köpeklerin açlıktan ölüme terkedildikleri ileri sürülüyor. Bir takipçimiz tarafından bugün çekilen bu video ve fotoğraflarda durum gördüğünüz gibi artık yorum sizin… şeklinde paylaşım yaparken, bizlerde konuyu Gerze Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz ile görüştük, olayın iç yüzünü sizler için öğrenmeye çalıştık.

Belediye Başkan Yardımcısı Açıkladı...

Başkan Yardımcısı Öz, konunun anlatıldığı gibi olmadığını, görüntüleri çeken şahısların barınaktan Pitbul cinsi köpek almak istediğini fakat görevlinin bu cins köpeklerin verilmesinin yasak olduğunu belirtmesi üzerine barınağa gelen şahısların çalışan kişiyle polemiğe girdiğini, akabinde de daha önceden öldüğü belirtilen köpeğin görüntülerini alarak sanki burada köpekler öldürülüyormuş gibi yayın yaparak algı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Fatih Öz "orada yaşananlarla alakalı görüntüler elimizde mevcuttur. Barınakta açlıktan veya susuzluktan ölen hayvan bulunmamaktadır. Hatta burada tutulan köpeklere her türlü bakımın en güzel şekilde yapılmaktadır"dedi.

AdminAdmin