Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2016 00:49   Güncelleme : 09-03-2016 00:26

Başsavcı Açık Açık Konuştu

Paralel yapılanma “operasyonu ile ilgili çok ilginç açıklamalar da bulundu.

Başsavcı Açık Açık Konuştu
 Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, MÜSİAD’ın gençlik yapılanması olan GENÇ MÜSİAD’ın Sinop’taki kuruluş lansmanı toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Sinop’ta düzenledikleri “ Paralel yapılanma“operasyonu ile ilgili çok ilginç açıklamalar da bulundu.

Operasyon’a Sinop MÜSİAD şubesinin büyük katkıları olduğunu belirten Başsavcı Ozan Kaya “ Biliniz ki bu terör örgütü de diğer silahlı terör örgütleri kadar tehlikeli ve ülkenin geleceğine kast etmiş bir terör örgütüdür. Bu mücadelede Sinop’ta birçok sivil toplum örgütünden beklediğimiz desteği alamadıkFakat MÜSİAD’dan biz bu desteği fazlasıyla aldık. Bu nedenle sayın başkana bu hususta teşekkür ediyorum. Bu konularla ilgili bildiğini, gördüğünü anlatmak bir vatan borcudur. Fakat insanlarımız maalesef kahvehane de konuşuyorlar, sokakta konuşuyorlar. Adli makam ve mercilerin karşısına geldiklerinde konuşmuyorlar. “dedi.

BİZE DEDİKODU DEĞİL, SAMİMİ İFADELER LAZIM

Sinop’ta yürüttükleri “ paralel yapılanma “ operasyonu ile alakalı MÜSİAD dışında hiçbir sivil toplum örgütünden destek alamadıklarını belirten Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya “ İnsanlar çeşitli yerlerde bu konuda fikirlerini beyan ediyorlar ama bizim karşımıza geldiklerinde susuyorlar. Bize dedikodu değil samimi ifadeler lazım “diyerekten, MÜSİAD Sinop şubesine ve başkanı Ahmet Hilmi Gökmen’e Sinop’taki paralel yapılanma ile mücadelede başsavcılığın başlattığı operasyona desteklerinden ötürü teşekkür ettiğini belirtti.

GECELERDİR UYUMUYORUM
FETHULLAHCI TERÖR ÖRGÜTÜ EN CİDDİ TEHDİT

Sinop’ta paralel yapılanmaya karşı başlattıkları operasyonun hala sürdüğünü belirten Başsavcı Kaya “ İnanın gecelerdir uyumuyorum. Memleketimizde bir terör belası var. Bu terör belası nedeniyle mücadele eden kardeşlerimizin yaşadıklarını bende bire bir yaşıyorum. Herkesin de bunu yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Dün akşam ben evimdeyken birçok vatan evladının, memleketin birçok yerinde ellerinde silahlarıyla, ailelerinden, evlatlarından uzak bir mücadelenin içinde olduklarını düşünerek inanın sabahlara kadar uyumadım. Bu mücadeleye ben nasıl katkı verebilirim? İnanın bunun peşindeyim. Maalesef mücadele edeceğimiz terör örgütleri bir taneden ibaret değil. Bugün benim bulunduğum, yaşadığım şehirde elbette tüm terör örgütleriyle mücadele edebilmem lazım. Fakat en ciddi ve en yakın tehdit olarak paralel devlet yapılanması Fethullahcı Terör örgütünü karşımda tehdit olarak görüyorum “dedi.

170 KİŞİNİN İFADESİ 5 TUTUKLAMA

Sinop’taki paralel yapılanmaya karşı Başsavcı Ozan Kaya’nın başlattığı operasyon da bugüne kadar 170 kişinin ifadesine başvurulmuş, 5 kişi tutuklanmış daha sonra bu tutuklananlardan 3’ü avukatlarının itirazları neticesinde denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edilmişlerdi. Örgütün baş elamanlarından 8’i ise yurt dışına kaçmıştı. Başsavcı Kaya operasyonların hız kesmeden sürdürüldüğünü belirtti.

Kaynak: Halksesi

hakan akbaşhakan akbaş