Güncel
Giriş Tarihi : 20-01-2015 19:47   Güncelleme : 25-10-2017 10:15

Bayanlar Sokak Temizliği Yapıyor

Sokaklar bayan temizlik görevlileri tarafından temizleniyor.

Bayanlar Sokak Temizliği Yapıyor

 Sinop sokaklarına bayan eli değdi. İŞ-KUR çerçevesinde Sinop Belediyesi’nde işe alınan bayanlar sokakları süpürüyor. Yaptıkları işten memnun olduklarını ifade eden temizlik işçileri, “Sokakları temizliyoruz ancak Sinoplular maalesef temizlik konusunda hiç duyarlı değil” dedi. 


Temizlik işçilerinden Neşe Tabak, “Tabi ki memnun olduğumuz için bu işi yapıyoruz. Herkes yanımıza gelip tebrik ediyor ve ‘bravo’ diyorlar ama biz mahalleyi on dakikada temizleyip geriye döndüğümüzde her şey yine orada kalmış oluyor. Çöpler atılıyor, çöp konteynerleri var. Ancak bütün çöpler konteynerin içinde olması gerekirken yanında. Arkadaşlarımız çöpleri toplarken evden üzerine çöpler atılıyor. Biz bu işi severek ve isteyerek yapıyoruz. Ayrıca yaptığımız işten rahatsızlık duymuyoruz. İnsanlar bizleri gördükleri zaman ‘neden size içeride iş verilmedi’ ya da ‘neden içeride oturtmuyorlar, bayan başınızda dışarılarda, sokaklardasınız’ diyorlar. Evde oturduğumuzda kim iş veriyor bize?” diye konuştu. 
Neşe Tabak, “Biz yaptığımız işten memnunuz. Severek, isteyerek ve bilerek yapıyoruz. Keşke herkes bizim kadar isteyerek, bilerek bir şeyler yapsa da hep beraber Sinop için bir adım atsak. Sinop hepimizin, temiz tutmamız gerekiyor. İnsanlar sokaklardan geçerken ‘ne kadar pis’ diyor ama çöpleri atanlar yine kendileri” diyerek çöp atılmaması çağrısında bulundu.
Diğer temizlik işçileri de işlerini severek yaptıklarını ve mutlu olduklarını ifade ederken, halkın sokakları temiz tutması gerektiğini belirttiler. 

BELEDİYE BAŞKANI YERLERİ KİRLETENLERİ KINADI

Sinop Belediye Başkanı , sokakları kirletenleri kınayarak sokakları süpüren bayanları tebrik etti. Ergül, “Onları alınlarından öpüyorum. Onlar hayat mücadelesi içerisindeler. ‘Hanımlar sokak süpüremez’ diye bir şey yok. Herkes çoluk çocuğunun nafakasını temin ediyor, onları tebrik ediyorum, çok güzel de çalışıyorlar” şeklinde konuştu. 

Sinoplulara temizlik konusunda çağrıda bulunan Başkan Ergül, “Sinoplular’dan özellikle rica ediyorum. Bu kent hepimizin. Bu kent bizim evimiz, nasıl evimize tükürmüyorsak, burnumuzu sildiğimiz mendili yere atmıyorsak, nasıl evde çekirdek yiyip kabuklarını yere atmıyorsak kentte de aynısını yapmamız lazım. Özellikle rica ediyorum, bunu yapmayanları da kınıyorum. Duyarlı Sinoplu hemşehrilerimizden bunu yapmayan her kim olursa olsun lütfen onları ikaz etsin. Bütün Sinoplular’dan bu anlamda özveri, anlayış ve destek istiyorum, aksi takdirde sadece konuşuruz” dedi. 

Sinoplu vatandaşlar ise, “Hanımın elinin değdiği yer temiz olur. Sinop onlara müteşekkirdir” diyerek temiz bir Sinop için herkesin evinin ya da işyerinin önünü temizlemesi gerektiğini belirtti. 
hakan akbaşhakan akbaş