Güncel
Giriş Tarihi : 24-04-2018 11:55   Güncelleme : 24-04-2018 12:05

Bayat ekmekten yemek yapma yarışması

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması amacıyla Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması düzenlenecek

Bayat ekmekten yemek yapma yarışması

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında ilçede Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışması düzenleneceği bildirildi.

İlki 2013 yılında yapılan yarışmanın ikincisinin 26 Nisan tarihinde yapılacağının aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim, tüketim, israf ve tüketici alışkanlıkları konularında; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında 2013 yılında yaptırılan bir araştırmada; ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucu ortaya çıkmıştı. Bu üzücü sonuçlar; ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınmasını gerekli kılmış, bu doğrultuda 17.01.2013 tarihinde "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" başlatılmıştı. Kampanya ile israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması amaçlanmıştı.

Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak ilçemizde 2013 yılı Nisan ayında "Bayat Ekmekten Yemek Yapma" yarışması düzenlemiş ve kampanyaya destek olmayı hedeflemiştik. Ülke genelinde bu kampanya çerçevesinde ciddi anlamda israf azalmıştır. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar bunu teyit etmektedir. Tüm ülke genelindeki bu kampanyaya yeniden destek vermek ve konuya dikkat çekmek için Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Bayat Ekmekten Yemek Yapma Yarışmasının 2.sini 26 Nisan 2018 Perşembe Günü gerçekleştireceğiz"

Seda ŞengülSeda Şengül