Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2019 19:13   Güncelleme : 01-07-2019 19:34

Bayrağı kimseye kaptırmadı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yağlı direkten bayrak alma yarışmasının galibi değişmedi. Bayrağı, yine geçen yılın galibi Yusuf Can Bal aldı

Bayrağı kimseye kaptırmadı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 93. yılı Gerze'de çeşitli etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı.

Gerze Liman Başkanlığı tarafından her yıl 1 Temmuz’da gerçekleştirilen etkinlikler sabah saat: 10:00'da Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başladı.

Çelenk sunumu sonrası Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu yapılarak, göklere çekilen şanlı bayrağımızın altında İstiklal marşımız okundu. Diğer etkinlikler şehir iskelesinde protokol ve vatandaşların katılımı ile 17:30'da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Liman Başkanlığına vekalet eden Erkan Kuş, denizci şehitlerimiz adına denize çelenk bıraktı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Liman Başkanlığına vekalet eden Erkan Kuş tarafından yapıldı. Daha sonra sportif ve eğlence amaçlı tertip edilen etkinlikler yapıldı.

Yüzme yarışmalarıyla başlayan etkinliklerde ilk olarak kızlar yarıştı. 100 Metre Kızlar da birinciliği Buse Engin aldı. Erkeklerde ise birincilik Yekta Pehlivan’ın oldu.Deniz dibinden tabak çıkarma yarışmasının birincisi ise Uğur Taşkın oldu.

Her yıl yapılan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın en çok sevilen ve ilgi gören yarışması yağlı direkten bayrak almada ise nefesler tutuldu. Oldukça heyecanlı geçen bayrak yarışmasında sonuç değişmedi geçen yılın galibi Yusuf Can Bal, bu yıl da bayrağı kimseye kaptırmadı.

Yarışmaların bitimi ile ödül törenine geçildi. Kazanan yarışmacılar ödüllerini Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un elinden aldı.

Seda ŞengülSeda Şengül