Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2016 13:20   Güncelleme : 03-07-2016 11:51

Bayram Şekerleri Stantlarda Yerini Aldı

Bayram Telaşı Başladı

Bayram Şekerleri Stantlarda Yerini Aldı

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla ilçemizde büyük hareketlilik yaşanıyor.

5 Temmuz Salı günü olan ramazan bayramına hazırlıklar günler öncesinde başladı. Çarşı ve pazarların oldukça hareketli olduğu ilçemizde zaman zaman trafikte ufak sıkışmaların olduğu görülürken bir tarafta da vatandaşların koşuşturmaları devam ediyor.

Ramazan bayramı diğer adıyla şeker bayramının vazgeçilmezi olan şeker ve çikolatalar ise satışa sunuldu. Fiyatları 12 ile 15TL arasında değişen ürünlere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

 

Vatandaşlarımız Şeker ve çikolata alırken nelere dikkat etmeli;

Yanık tat aldıkları veya aşırı derecede esmerleşmiş şekerlemelerden ve tatlılardan uzak durması gerekiyor.

Eğer çikolata ağızda erimiyor veya partikül bırakıyorsa kakao yağı dışında bir yağ kullanıldığı veya içerisine farklı bir hammadde karıştırıldığı anlamına gelir.

Çikolata üzerinde parmak izi, küf bulunmamalı. Uygun muhafaza şartlarında 24 saat bekletildiğinde kırılabilir vasıfta olmalı, kırık yüzey homojen bir yapıda olmalı. Çikolata, tipine has tat ve kokuda olmalı, yağdan kaynaklanan sabunumsu, acımsı, yabancı tat ve koku, yabancı madde bulunmamalı.

Çikolatalar doğrudan güneş ışığından korunmuş raflarda satışa sunulmalı. Bu şekilde satışa sunulmayan ürünleri tercih edilmemeli, bununla birlikte çikolatalar buzdolabında da tutulmamalı.


Hijyenik olmayan koşullarda satılan şeker, çikolata, tatlı gibi ürünler ile üretim iznine ilişkin bilgi içermeyen ve maliyetinin çok altında satışa sunulan ürünler satın alınmamalı ve tüketilmemelidir

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz