Güncel
Giriş Tarihi : 26-06-2018 16:10   Güncelleme : 26-06-2018 16:18

Belediye'den Kodlama Eğitimi

Gerze Belediyesi, çocuklara yönelik ücretsiz kodlama eğitimi vermeye başladı

Belediye'den Kodlama Eğitimi

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilçemizin çocuklarını teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda tasarlayan bireyler yetiştirmek, yaratıcılıklarının artması hususunda katkıda bulunmak ve her birinin geleceğin dünyasına şimdiden hazırlamak için ücretsiz kodlama eğitimleri düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Günümüz dünyası artık yazılımın egemenliği altında, günlük hayatımızda kullandığımız telefonlar, televizyonlar yazılımlar tarafından kontrol edilen ağlar ile bize sunuluyor. Yazılım olanaklarıyla bankacılıktan sağlığa kadar hayatımızın birçok yönünde aslında her şeyi kontrol ediyoruz.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu dünyaya şimdiden hazırlanması için artık bir gereklilik haline getirilen Endüstri 4.0,robotik ve kodlama gibi terimlerin ise günlük hayatımızda iyiden iyiye yerleşmesi sonucunda Gerze Belediyesi ilk kodlama eğitimlerini konservatuar bünyesinde vermeye başladı.

"Yeni nesilleri yarınlara hazırlayabilmek öncelikli görevimiz"

Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, konuyla ilgili şöyle konuştu; “Dünyanın geçirdiği değişime hep beraber şahit oluyoruz. Üstelik teknoloji ilerlemekle kalmıyor, teknolojinin ilerleme hızı da artıyor. Çağa ayak uydurmak artık hiçbirimiz için yeterli değil. Yarınları bugünden kurgulamamız gerekiyor. Böylesine çetin bir değişim içerisinde, yeni nesilleri yarınlara hazırlayabilmek, hepimizin gönülden bağlı olduğu bu toprakların geleceği açısından büyük önem taşıyor. Yerel yönetimlerin de bu noktada üstlendiği misyonu en iyi şekilde yerine getirmesi gerekiyor. İşte bu yüzden, kodlama eğitimlerini vermeye başlamış bulunuyoruz' dedi.

Başkan Belovacıklı, eğitimlerin tüm çocuklara zaman içerisinde ücretsiz olacağı bilgisini de paylaşarak “Geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel yarınlar emanet edebilmek, hepimizin görevidir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Eğitimler geliştirilerek sürdürülecek

Eğitimler konservatuar bünyesinde Burak Caner Çağlayan, tarafından verilecek. Çağlayan "Gelecek 20 yıl içerisinde henüz adını bile duymadığımız pek çok mesleğin ortaya çıkacağını, dünyanın Endüstri 4.0 gibi bir sanayi devriminden geçtiğini ve çocuklarımızın bunların odak noktasında olacağını göz önünde bulundurduğumuzda, çocuklarını yarınlara hazırlamak isteyen ailelerimiz Belediyemizde Dış İlişkiler ve Sosyal Projeler bölümüne müracaat ederek çocuklarını eğitimlere kayıt ettirebilirler. Eğitimler yaz boyu sürecek olup, kişi sayısına göre ailelerimizle birlikte koordine edilecektir. Bütün ailelerimizi ve çocuklarımızı eğitimlerimize bekliyoruz" dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül