Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2017 19:42   Güncelleme : 14-04-2017 12:05

Belediye Meclisi'nde Büyük Tartışma

Nisan ayı Olağan Belediye Meclisi toplantısına Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile Gerze Gücüspor Başkanı Fatih Ergün’ün tartışması damga vurdu

Belediye Meclisi'nde Büyük Tartışma

Nisan ayı Olağan Belediye Meclisi toplantısına Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile Gerze Gücüspor Başkanı Fatih Ergün’ün tartışması damga vurdu. Belovacıklı, Ergün’ün izin almadan konuşmasına sinirlenerek, “senin konuşmaya hakkın yok. Benden izin isteyeceksin konuşmak için. Vatandaşın burada konuşma hakkı yok” dedi.

 

Birçok konunun görüşüldüğü belediye meclis toplantısında, Hurmadibi’nde yer alan ve kazanan kişinin ihaleden çekilmesi sonucu, burada yer alan büfenin nasıl değerlendirileceği konusunda tartışma çıktı. Belovacıklı, ihalenin yeniden 13 bin liradan açılması yerine belediyeye kaynak olabilecek şekilde değerlendirilmesi için Gerze Kültür ve Turizm Derneği’nin talep ettiğini söyledi.

“Huzurun bozulmasını istemiyoruz”

Hurmadibi’ndeki büfeyi Gerzeli olmayan kişilerin de istediğini belirten Belovacıklı, “Son günlerde Gerze’de huzursuz işler oluyor. Biz huzurun bozulmasını istemiyoruz. Bir takım kişiler bazı yerleri sahiplenmek istiyor” şeklinde konuştu. Önce Gerze Belediyespor’a vermeyi düşündüklerini belirten Başkan, Kültür ve Turizm Derneği’nin başvuru yaptığını söyledi. Kültürel faaliyetleri dernek üzerinden yaptıklarını belirten Belovacıklı, kültür ve turizm derneklerinin ticari faaliyetlerde bulunabildiğini söyledi.


“Kültürel faaliyetler daha önemli”

Dernekten elde edilen kazancın yeniden belediyeye aktarılacağını vurgulayan Belovacıklı, “kültürel faaliyetler şu şartlarda daha önemli” dedi. Kötü amaçlı kişiler tarafından alınmasını istemediğini vurguladı.

 

Ak Partili meclis üyelerinin Gerze Belediyespor bünyesinde değerlendirilmesi ve belediyeden katkı payı ayrılmadan, spor kulüplerinin ihtiyaçlarının buradaki büfeden karşılanması önerisine sıcak bakmayan Belediye Başkanı, daha önceden ilçemiz gençlerine Köşk mevkiindeki otoparkın işletmesini verdiğini, ama 2-3 gün bile işin başında durmadıklarını belirtti. Kulüplerin sporcularının orada çalışmasından da dernek çatısı altında daha profesyonel bir yapıyla yönetilebileceğini ifade etti.

 

“Bütün kulüplere alın işletin diyemem”

Büfenin işletme hakkının Gerze Kültür ve Turizm Derneği ya da sadece Gerze Belediyespor bünyesinde değerlendirilmesine karşı çıkan Gerze Gücüspor Başkanı Fatih Ergün, “ayrımcılık oluyor diğer kulüplere” diye araya girdi. Bunun üzerine Osman Belovacıklı da, “Gerze’de 8 tane kulüp var. Ben hepsiyle uğraşamam. Burada beni ilgilendiren, içerisinde olduğum kulüp Gerze Belediyespor’dur. Bütün kulüplere alın işletin diyemem heralde” diye karşılık verdi.

 

Ergün’ün yeniden “ayrımcılık oluyor” demesi üzerine, Belovacıklı, ayrımcılık yapmadığını ve Gerze Gücüspor’un da belediyeden ödenek aldığını vurguladı. Ergün, üç dalda mücadele ettiklerini, ama ismini vermek istemediği bir kulübün tek dalda mücadele etmesine rağmen kendilerinden iki katı fazla ödenek aldığını iddia etmesi üzerine, Belediye Başkanı sert tepki göstererek, “Kendi kafamızdan paylaştırmadık ya! Biz belediye olarak spor kulüplerine bütçe ayırdığımız için suçlu muyuz? Ne Sinop, ne Boyabat ne de Ayancık bütçe ayırıyor. Başka hiçbir belediye bir kuruş para ayırmıyor” dedi.  

 

“Burası köy kahvesi değil”

Tartışmanın sonlanmasının ardından beş dakika geçmeden yeniden söze giren Ergün, “sayın başkanım yanlış anlamayın da, belediye, spor kulüpleri için…” derken, cümlenin sonunu getiremeden Belovacıklı’dan sert bir çıkış geldi: “Senin konuşmaya hakkın yok. Benden izin isteyeceksin konuşmak için. Vatandaşın burada konuşma hakkı yok!” Bu sözlerin ardından izin isteyen Ergün’ün talebini reddeden Belovacıklı, “Biz belediye meclisi arasında karşılıklı konuşma yapabiliriz. Siz konuşamazsınız. İzin isteyeceksin konuyla ilgili, sonra konuşacaksın. Burası köy kahvesi değil” dedi.

 

Kazancı belediyeye aktarılacak

Tartışmanın sonlandırılması üzerine, yeniden konu hakkında açıklama yapan Belovacıklı, “spor kulübü de kültür derneği de bizim” şeklinde konuştu. Hizmet içi işletmelerin Bakanlar Kurulu kararıyla iptal edildiğini belirten Belovacıklı, “Kültür ve Turizm Derneği, oradaki işletmeden elde ettiği kazancı belediyeye aktaracak. Belediye adına burayı işletmek ve buradaki kazançla ilçemizdeki kültür ve sanat faaliyetlerini yürütmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

 

Meclis kararı erteledi

Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerinin ortak kararı sonucu, Hurmadibi’ndeki büfenin nasıl değerlendirileceği konusundaki hususun bir ay sonraya bırakılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki bir aylık süreçte, Kültür ve Turizm Derneği’nden büfenin nasıl değerlendirileceği konusuna açıklık getirilmesi ve kararın buna göre verilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Meclis üyelerinin konunun bir ay ertelenme kararı alması üzerine, bu bir aylık süreci kayıp olarak değerlendiren Belediye Başkanı, meclis üyelerine dönerek “sizinle çalışmak çok güzel. Tebrik ederim (!)” şeklinde sitem etti.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş