Güncel
Giriş Tarihi : 07-04-2019 09:50   Güncelleme : 08-04-2019 11:23

Belgeler Dağıtılma ya Başlandı

“Bir Milyon Amatör Denizci Projesi” kapsamında başlatılan eğitimler ve Amatör Denizci Belgesi sınavları devam ederken, daha önce sınava giren katılımcılara belgeleri teslim edilmeye başlandı.

Belgeler Dağıtılma ya Başlandı

Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitci, eğitimler ve sınavlarını başarıyla tamamlayan katılımcılardan Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya, Gerze Adliyesi Hakimi Fırat Özkaya, Gerzeninsesi Gazetesi Başköşe Yazarı Fatih Uysal’a teslim etti.

Kirpitçi önümüzde ki günlerde bu belgeyi almaya hak kazanan bütün katılımcılara bu belgelerin teslim edileceğini söyledi.

Liman Başkanı Engin Kirpitci gazetemiz üzerinden yapmış olduğu kısa bilgilendirme de ise; Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olan 2023’e kadar 1 milyon amatör denizci hedefine ulaşma talimatı verildiğini söyleyerek, “Bulunduğumuz bölgede sahilden 12 deniz mili mesafedeki alan Türk Karasularıdır. Uluslararası hukuk bakımından kara topraklarımızdan hiçbir farkı yoktur. Bu alan bizim ‘Mavi Vatanımızdır.’ Bu proje ile insanımıza denizcilik kültürü aşılamak, denizci millet denizci ülke hedefine ulaşmak, yüzümüzü denizlere, mavi vatanımıza çevirmek, ufkun ötesini görmek hedeflenmiştir” dedi.

hakan akbaşhakan akbaş