Güncel
Giriş Tarihi : 13-10-2020 19:32   Güncelleme : 13-10-2020 20:14

Belovacıklı İle Gündeme Dair

Eski Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerzenin Sesi Gazetesi canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu

Belovacıklı İle Gündeme Dair

Belovacıklı, yapımı Gerze Belediyesi tarafından tamamlanan ve mülkiyeti belediyeye ait olan; 1789 metrekare yapı alanına inşa edilen, 23 oda ve 46 kişi kapasiteli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne devri yapılan Yaşlılar Evi ve gündeme dair konular ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Benim İçimi Acıtıyor

Belovacıklı, Yaşlılar Evinin dedesinin en büyük arzusu olduğunu belirterek, “Ben Gerze’de doğdum, büyüdüm, eğitim-öğretim hayatım Gerze ve Sinop’ta geçti. Öğretmen oldum, çeşitli köylerde görev yaptım ve en sonunda memleketime döndüm.

10 yıl belediye başkanlığı yaptım; görev yaptığım süre içinde ilçemizde belediye başkanlığı yapmış olan abilerimizin bizlere bıraktığı Gerze’yi daha ileri taşımak ve ilçemizin marka şehir olması için tüm ekibim, belediye çalışanları ve belediye meclis üyeleriyle çalıştım. Tek amacımda halkımıza en iyi hizmeti sunabilmekti.

10 yılın vermiş olduğu tecrübe ve çalışmaların gözümüzün önünde başka kurumlara verilmesi benim içim acıttı.

Gerze’nin çoğunluğu yaşlı nüfus; yaşlı nüfusun ve eşlerini kaybeden ailelerin en büyük derdi de bakım zorluğu.

Benim hayalim, rahmetli dedem Yaşar Olgunsoy’un en büyük arzusu olan Yaşlılar Evini yapmaktı. Bizim büyük bir heyecanla başladığımız bu iş yaşlılarımızı da heyecanlandırdı.

Dedik ki bu binayı halkımızla birlikte yapalım, o dönem müteahhit arkadaşlarımız 80 tona yakın demir verdiler, bugünkü maliyetle 400 bin lira civarında. Kaymakamlık onuruyla yasal hesaplar açıldı ve vatandaşlarımızdan toplamda 350 bin lira kadar bağış toplandı. Amacımız seçimlerden önce Yaşlılar Evini açmaktı fakat bazı aksilikler ve gecikmeler oldu dolayısıyla Yaşlılar Evinin açılışını yapamadık.

Benim amacım Yaşlılar Evinde en az 15 kişilik bir istihdam sağlayarak Gerze’nin çocuklarına iş imkânı sunmak ve aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde yer alan yaşlılarımızın, birlikte yaşayacağı daha güzel bir ortamda bulunmalarını sağlamaktı.

Gerze Yaşlılar Evine Sahip Çıksın

Belediye proje yapar ve devletten proje karşılığı para, malzeme ister fakat burada halkın ve belediyenin imkânlarıyla yapılan bina devlete verildi. Belediye çalışanları ve şahsım bu binanın yapılması için emek harcadık.

Gerze Belediyesi bu bina için İller Bankasına hala borç ödüyor, ödemesi devam eden bir bina nasıl devredilir.

Yaşlılar Evi Gerzelilerindir, Gerze’nin malıdır. Gerzelilerin Yaşlılar Evine sahip çıkmasını istiyorum.

Sosyal Belediyeler İnsanlara Yardım Eder

Koronavirüs nedeniyle vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum fakat bu süreç içerisinde belediyemiz ne yaptı?

Muhtarları toplayıp işini, aşını kaybeden vatandaşlarımızı tespit edin bizlerde bu vatandaşlarımıza belediye olarak sosyal yardımda bulunalım, yardım edelim, yarasına merhem olalım dedi mi?

Sosyal belediyecilik budur. Sosyal belediyeler insanlara yardım eder.

Ben 10 yıl önce kürsüye çıktığımda dedim ki benim belediye başkanlığımda hiç kimse yatağa aç yatmayacak.

Belediye başkanlığım döneminde muhtarlarla iç içe olduk. Muhtarlarım muhtaç, aç, işsiz, yoksul olan insanları tespit etti, bizlerde onlara yardım ettik. Çünkü biz o insanları yaşatmak zorundaydık.

Benim derdim kimseyi eleştirmek değil; benim derdim yeter ki belediyemiz daha iyi hizmetler versin, daha iyi işler yapsın. Bizde Gerzeli olarak bu hizmetlerden yararlanalım.

Gerze Hepimizin

Gerze çocuklarımızın, gençlerimizin, geleceğimizin. Ben istiyorum ki belediyemiz güzel işler yapsın, bizde destek verelim.

Ben 10 sene belediye başkanlığı yaptım, bir kere gelip bana biz şu projeyi yapıyoruz diye fikrimi sormaya gelen olmadı. A partisinden B partisinden olabiliriz önemli olan burada Gerze’nin menfaati. Biz önce birbirimizle barışmayı, kardeş olmayı öğreneceğiz. Çünkü Gerze bizim çocuklarımızın geleceği.

İsraf çok kötüdür. Kaldırdığınız kaldırım taşlarını alıp döküyorsunuz, yeni alacağınız kaldırım taşlarına verilecek parayla fakire, fukaraya yardım edin. Muhtarlarla iletişimde olun. İnsana yapılan yatırım hiçbir zaman unutulmaz.” ifadelerini kullandı.

Belovacıklı canlı yayın sırasında izleyicilerden gelen soruları da cevapladı.

Bir izleyicinin, “18 uygulamasında ki haksızlıklara değinebilir mi?” sorusuna Osman Belovacıklı, “öncelikle 18 uygulamasının ne olduğunu açıklayarak başlayalım. İmar planı yapılırken bütün yerler toplanır, hamur yapılır ve herkese eşit olarak paylaştırılır. Yollar, yeşil parklar ayrılır, geriye kalan kısımlarda herkese eşit bir şekilde paylaştırılır. Bir ilçenin gelişebilmesi, büyüyebilmesi için 18 uygulaması yapılmalıdır. Biz 18 uygulamasını kendi elemanlarımızla yaptık, belediye mühendisleriyle yaptık ve herkese eşit şekilde dağılım yaptık.” diye cevap verdi.

Başka bir izleyicinin “az önce sosyal belediyecilik dediniz ve bu kapsamda Gerze Belediye Başkanını sorguladınız. Gerze Belediye yönetiminin bu konuyla ilgili gerekli yardımları yapmadığını mı ima ediyorsunuz?” sorusuna “herkes imkânları doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat ben pandemi döneminde Gerze Belediyesinin halkımıza, esnafımıza gerekli desteği verdiğine inanmıyorum. Esnaf kan ağlıyor. Belediye, esnafa kira desteği vereceğine, kira ücretlerini artırdı.

İnsanlar aç; eve ekmek götüremeyen insanların evine ekmeği sen getireceksin, sosyal belediyecilik budur.” ifadelerini kullandı.

Yayının devamında izleyicilerden gelen diğer soruları cevaplayan da Osman Belovacıklı, yapılan açıklamayı yayının sonunda sabırla dinleyen herkese teşekkür etti.

AdminAdmin