Güncel
Giriş Tarihi : 12-12-2016 15:48   Güncelleme : 14-12-2016 11:10

Berkay Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç memleketi Sinop'ta gözyaşları arasında toprağa verildi

Berkay Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç memleketi Sinop'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş'ın (19) cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak dün akşam saatlerinde memleketi Sinop'a, ardından da bu gün Dr. Ahmet Örs Caddesindeki evine getirildi. Bu sıarada şehit gencin evinden yükselen feryatlar yürekleri dağladı.

 

“Seni vermeyeceğim”

Ayakta durmakta güçlük çeken baba Salim Akbaş ve acılı anne Zeynep Akbaş, oğullarının Türk bayrağına ve koyu taraftarı olduğu Fenerbaphçe bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Zeynep Akbaş, "Seni vermeyeceğim" diye feryad ederken, abla Selin'de fenalık geçirdi. Aile fertlerini acılı baba Salim Akbaş teselli etti.

 

İzdiham yaşandı

Şehit gencin cenazesi burada alınan helalik ve yapılan dua ardından cenaze aracıyla Alaadin Camisine getirildi. Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş için öğleni mütiakip cenaze namazı kılındı. Namazı İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu kıldırdı. Binlerce Sinoplunan katıldığı cenaze namazı sırasında Alaaddin Camisi avlusunda neredeyse izdiham yaşandı.

 

Polis mangası taşıdı

Berkay Akbaş'ın cenazesi Alaaddin Camisi'nden İtfaiye Önüne kadar polis mangası tarafından taşındı. Şehit genç daha sonra cenaze arabasıyla kent mezarlığıa götürüldü. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Berkay Akbaş, gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Cenazeye; Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak, protokol üyeleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

 

“Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Engin Altay, acılı aileye ve tüm ülkeye başsağlığı diledi. Engin Altay, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın çok zor. Yakın arkadaşımın evladı kendi evladımız kadar üzgünüz. Bu son olsun. Dün Meclis’te parlamentoda bir çağrı yaptık. Gerekirse bütçeyi hemen bugün bitirelim hükümetin istediği ne kanun varsa, mecliste ne isteniyorsa biz bu yetkileri vermeye hazırız. Yeter ki terör bitsin. 79 milyon vatandaşlarımız terör örgütlerinin açık hedefi haline geldi. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu son olsun Allah kimseye evlat acısı göstermesin” dedi.





Vitrin Haber

Erkan TaşErkan Taş