Güncel
Giriş Tarihi : 23-03-2019 16:52   Güncelleme : 23-03-2019 18:31

Beyaz Otel yoğun katılımla açıldı

Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek’in ilçemize kazandırdığı Beyaz Otel’in açılışı gerçekleşti

Beyaz Otel yoğun katılımla açıldı

23 Mart Cumartesi günü (bugün) öğlen saat 13.00’de açılışı gerçekleşen Beyaz Otel; mimarisi, şık ve modern tasarımı, kaliteli hizmetiyle misafirlerin yoğun beğenisini topladı.

Açılışa katılan misafirlerini tek tek kapıda karşılayan Hüseyin Yüksek, kurdele kesimi öncesinde yaptığı kısa konuşmasında; “Yapımını kısa süre önce tamamlamış olduğumuz bu gördüğünüz eseri, Gerze halkımızın hizmetine sunmak için hızlı bir şekilde bitirdik. Bölgemizin böyle bir yatırıma ve tesise ihtiyacı vardı. Tesisin başlangıcından geldiğimiz bu sürece kadar bizlerden hiçbir şekilde fedakarlığını esirgemeyen bu ilçenin kalkınması, büyümesi ve ileri gitmesi için misafirlerimizin daha rahat yerlerde konaklaması için bu konuda bizden desteğini esirgemeyen değerli Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı’ya kalben teşekkür etmek istiyorum. Gerze’nin yaz sezonunda konaklama, düğün salonu gibi ihtiyaçları olduğunu bizlere söyleyen başkanımız, ilçemizde sosyal tesislerin sayısının daha çok artmasını istediğini ifade etti. Gerze’nin diğer vilayetlerde illerde tanıtılmasını istediğini söyledi. Bizlerde elimizi taşın altına koyduk. Yatırım yapmak bu ülkeye olan borcumuz dedik. Bu düşüncelerle yaklaşık 5 ay önce bu tesisimizin inşaatına başladık. Bugün hep beraber sizlerle birlikte tesisimizin açılışını yapmayı Mevla’m bize nasip etti. Bu tesisin tanınması ve tanıtılması turizm açısından çok önemli. Beyaz Otel’imiz Gerze’mize hayırlı olsun” diyerek açılışa katılan misafirlere teşekkür etti.

Yüksek, konuşması sonrasında sözü Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya bıraktı.

Gerze’ye böyle bir tesisi kazandırdığı için Hüseyin Yüksek’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Belovacıklı, “Bir memlekete turist gelmesi için tesis lazım. Tesis olmadan turizm olmaz. Bunu da kim yaparsa yapsın Gerze’mize bu hizmeti kim getirirse belediye başkanı olarak her türlü yardımı yaparım. Yardım yapmakta bir kutsal görev olarak görürüm. Bu tesiste en az 20-25 kişi çalışıyor. Bunun gibi ilçemize kazandırılacak tesislerde bir çok vatandaşımız iş fırsatı bulacak istihdam sağlanacak. Böylece hem Gerze de istihdam alanı açılmış olur hem de gelen yerli ve yabancı turistlerin Gerze’nin tanıtımına faydası olur. Böyle güzel tesisler Gerze’nin tanıtımı için çok önemli. Böyle tesisleri ilçemize kazandıran herkesin arkasındayım. Kim yaparsa yapsın destek vermeye hazırım. Otel, işyeri, fabrika ne açılırsa açılsın yeter ki istihdam sağlansın. Vatandaşın evine ekmek götürmesini sağlayan kişi benim için kutsal insandır. Hüseyin Yüksek kardeşimizi böyle bir tesis yaparak Gerze’ye kazandırdığı, istihdam sağladığı için tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Otel bünyesinde büyük bir salon hizmet verecek
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimine geçildi. Kesilen açılış kurdelesi sonrasında Yüksek, ziyaretçilere Beyaz Otel’i gezdirdi. Büyük çapta toplantıların, düğünlerin ve organizasyonların gerçekleştirilebileceği büyük bir salonun otel bünyesinde hizmet vereceğini söyleyen Yüksek, “Sayın belediye başkanımız özellikle yaz dönemlerinde düğün, dernek gibi organizasyonların ilçe merkezinde oluşan araç trafiğini azaltabilmek adına ilçe merkezi dışına taşınmasını istemişti. Bizde bu düşünce ile yatırımımızı ona göre yaptık. Burası büyük toplantıların yanı sıra küçük ölçekli şirketlerinde toplanabileceği bir nokta. Bu tesisisin tanıtılması Gerze’nin ve Gerzelinin bir görevidir” şeklinde konuştu.

5 Yıllık kazanç öğrencilere burs olarak verilecek
Yüksek, Beyaz Otel’in 5 yıllık ticari kazancının Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesi üzerinden öğrencilere burs olarak verileceğinin sözünü verdi. Yüksek, “Ekonomik nedenlerden dolayı eğitim alamayan, okuyamayan kardeşlerimize katkımız olmasını istiyoruz. Bu anlamda bizim bu tesisimizden ticari bir beklentimiz yok” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen açılışa Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze MYO Müdürü Dr. Öğr. Ü.M. Sedat İpar, İşkur Sinop İl Müdürü, Asaf Çalışır ve Şube Müdürü Ercan Karabacakoğlu’nun yanı sıra ilçemizdeki birçok Muhtar, esnaf ve vatandaşımız iştirak etti.

İlerleyen saatlerde ise Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti Gerze Belediye Başkan Adayı Cevat Şensoy ve siyasi parti temsilcileri ziyarette bulunarak iş adamı Hüseyin Yüksek’e hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

   

Seda ŞengülSeda Şengül