Güncel
Giriş Tarihi : 03-03-2017 21:56   Güncelleme : 03-03-2017 22:03

Binali Yıldırım “Erdoğan İçin Değil, Her Doğan İçin“ Evet İstedi

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye turu kapsamındaki yeni durağı Sinop oldu

Binali Yıldırım “Erdoğan İçin Değil, Her Doğan İçin“ Evet İstedi

Başbakan Binali Yıldırım, Sinop'ta halka hitap etti. Yıldırım, "iki başlı sistem yürümez" dedi.

 

Miting alanına gitmeden önce Sinop’taki bir çay bahçesinde simit yiyen Yıldırım, daha sonra ikindi namazını kılmak için Hacı Ömer Camii’ne gitti. Cami çıkışında bir balık lokantasında yemek yiyen Başbakan, daha sonra kortej eşliğinde miting alanına yöneldi.

 

Başbakan Yıldırım, İskele Meydanı’nda yaptığı konuşmasında, Türkiye’de hükümetlerin görevde kalma süresinin ortalama 17 ay olduğunu söyledi. “Bu kadar kısa sürede hangi projeyi yapacaksın? O sürede anca tebrikleri kabul eder, brifing alırsınız” dedi. Türkiye’deki mevcut sistemin enerji ve zaman kaybettirdiğinden bahseden Yıldırım, ülkenin kaynaklarını birer birer yok ettiğini, meydanı dolduran binlerce kişiye haykırdı.




“Erdoğan için değil her doğan için”

“İnsanlar diyor ki, ‘zaten çok güçlüsünüz. Bırakın sistem olduğu gibi kalsın.’ Biz sistemi kendimiz için değil, Erdoğan için değil, her doğan için değiştiriyoruz” diyen Başbakan Yıldırım, çocuklarımız ve torunlarımız için bu değişikliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Ak Parti’nin 2023 hedeflerine giden aydınlık yolda referandum ile birlikte en önemli kararı vereceğini vurgulayan Yıldırım, meydanlara inen Sinoplu vatandaşlara, “mahallenizde iki muhtar mı var? İki belediye başkanınız mı var?” diye sordu.

 

“Yedi seçimdir yeniliyorlar”

Sözlerine ana muhalefet partisi CHP’nin tutumunu eleştirerek devam eden Yıldırım, “Bunlar HDP ile çok sıkı fıkılar. İki parti de aynı gruptan. Memlekete bunlardan zerre kadar hayır gelmez. Kılıçdaroğlu çok istiyorsa eş başkanlığa geçsin. Yedi seçimdir yeniliyorlar zaten. İsterse bir de yedek başkan seçsinler kendilerine” şeklinde konuştu.

 


“Kim cumhuriyete el uzatırsa…”

Referandum oylamasından sonra evet çıkması halinde Türkiye’de rejimin değişeceğini söyleyenlerin yalan söylediğini aktaran Yıldırım, “kim cumhuriyete el ve dil uzatırsa karşısında Sinop ve Sinopluları bulur” dedi. 15 Temmuz’da bu ülkeyi al aşağı edip cumhurbaşkanını öldürmek isteyenlerin derslerini aldığını belirtti.

 

“Referandum sürecinde milletim ve memleketim diyen MHP lideri Devlet bahçeli ve partili milletvekillerine teşekkür ediyorum” diyen Yıldırım, bir rejim değişikliği oylaması olmadığını, hükümet sisteminde değişiklik oylaması olacağını vurguladı. Yeni sistemle ekonominin büyüyeceğini ve refahın artacağını savundu. Yeni iş alanları ve yeni hastaneler açılacağını söyledi.

 

Yeni kampüs sözü verdi

Muhalefet partilerine referandum süreci öncesi, “buyrun, gelin anlaşalım” dediklerini hatırlatan Yıldırım, “ama nerde muhalefette böyle memleket sevdası” dedi. “MHP ile bir araya gelir, mecliste kararı alır, halkın onayına sunarız, Sinopluların onayına sunarız dedik” şeklinde konuştu.

 

Havalimanının büyütülmesi için çalışmaların hala devam ettiğini aktaran Başbakan, şu anda kullanılmayan Tarihi Sinop Cezaevi’ni de Sinop’un en güzel müzesi haline getireceklerinin altını çizdi. Sinop Üniversitesi’ni kurup, fakülte, meslek yüksek okulu ve enstitü olmak üzere toplamda 20 yeni kurum açtıklarını belirten Yıldırım, Sinop Üniversitesi için yeni kampüsün sözünü Sinopluların huzurunda verdi.




“Gerze, Türkeli ve Ayancık’a hastane yaptık”

Doğalgazı Sinop’a getirdiklerini söyleyen Başbakan, 240 olan yurt kapasitesini de 1655’e çıkardıklarının altını çizdi. “Sinoplu gençlere 29 yeni spor tesisi kazandırdık” diyen Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 14 yılda Sinop’a 350 milyon lira destek sağlandığını aktardı.

 

“Sinoplu vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için Gerze, Türkeli ve Ayancık’a hastane yaptık. Yatırımlarımız bitmedi, şimdi de Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne 250 yatak kapasitesi daha ilave edilecek. Ayrıca Boyabat ve Durağan devlet hastanelerinin yapımı da devam ediyor ve Erfelek’e de devlet hastanesi yapımına karar verildi” dedi.

 

Yolları böldük, gönülleri birleştirdik”

Ak Parti’nin iktidara gelmesinden bu yana Sinop’a 113 kilometre bölünmüş yol yapıldığını hatırlatan Yıldırım, Sinop Havalimanı’ndan 2008 yılında gerçekleşen sefer sayısının 205, yolcu sayısının ise 14 bin olduğunu söylerken, 2015 yılı sonunda yılda 1072 uçak kalktığını ve yolcu sayısının da 92 bine ulaştığını söyledi.

 

“Yolları böldük, hayatları birleştirdik”, “yolları böldük, milleti birleştirdik”, “yolları böldük, gönülleri birleştirdik” derken, karayollarındaki iddialarının havayollarında da geçerli olduğunu söyledi.

 

“16 Nisan’dan sonra Türkiye’ye yeni eserler kazandıracağız”

Güzelkent’teki Helaldı balıkçı barınağını ilçemiz Gerze’ye, Demirci Köyü balıkçı barınaklarını da Sinop’a kazandırdıklarını söyleyen Başbakan, orman ve su işleri alanında da 1 milyar 100 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

“Sinop’un içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacak olan Erfelek, Saraydüzü, Dodurga ve Kurusaray barajları Sinopluların hizmetine sunduk” şeklinde konuşan Binali Yıldırım, 25 adet taşyün koruma tesisini de hizmete sunduklarını söyledi.

 

Çiftçiler için 139 milyon lira nakit tarımsal destek verdiklerini belirten Başbakan, “16 Nisan’dan sonra hızımıza hız katarak Türkiye’ye yeni eserler kazandıracağız” dedi.

 

Zaman zaman sözleri, miting alanını dolduran vatandaşların alkış ve sloganlarıyla kesilen Binali Yıldırım, Sinoplu vatandaşlardan güçlü bir Türkiye için “evet” demelerini ve kapı kapı dolaşmalarını istedi.

Kaynak: Gerze'nin Sesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ

Erkan TaşErkan Taş