Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2018 04:55   Güncelleme : 30-10-2018 13:50

Bölge müdürü soruları cevapladı

Akmercan Şirketi Bölge Müdürü Necmettin Erikçi, doğalgaz ile ilgili merak edilenleri gazetemize anlattı.

Bölge müdürü soruları cevapladı

Gerze'de doğalgaz dağıtım faaliyetlerini gerçekleştiren Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü Necmettin Erikçi , doğalgaz ile ilgili merak edilenleri gazetemize anlattı.

Gazetemizde Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi Bölge Müdürü Necmettin Erikçi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıya;

Gerze Belediye Başkan Yrd. Ahmet Aydın, 19mayıs Mah. Muhtarı İdris Öztürk, Hamidiye Mah. Muhtarı Ramis Kalay, Çarşı Mah. Muhtarı Şuayıp Demir, Cumhuriyet Mah. Muhtarı Nevzat Bal, Atatürk Mah. Muhtarı Rıza Öztürk katıldı.

Altyapısı tamamlanan bölgelere herhangi bir aksilik olmaz ise Ekim ayı sonuna kadar gaz verileceğini söyleyen Erikçi, Bafra Caddesi üzerinde bulunan servis hatlarının bitmesi ile Gençlik Caddesi'nde ki servis hatlarının montajına geçileceği, toplamda 15-20 güne kadar tamamlanacağını ifade etti. Özellikle Gençlik Caddesi'nde yapılan çalışmanın diğer sokak ve caddelere göre uzun sürmesinin sebebinin; burada yapılan işin ''Orta Basınç çelik hat'' çalışması ve aynı anda 3 farklı tipte borunun kullanılması olarak sebep gösterdi. Ayrıca bina bağlantıları için yapılan servis hattı çalışmasının ana hat denilen bölümlere ayrıldığını ve ancak ilgili sektörün imalatını tamamlatıp, test ve kontrol işlemlerinin ardından servis hattı imalatlarının gerçekleşmesi gerekliliğini ifade etti.

''Ekim ayı sonunda Gaz Verilecek''

Erikçi, Ekim ayının sonuna kadar Mehmetçik caddesi ve Atatürk Ortaokulu arasında kalan çalışmanın bitirilerek gaz arzı sağlanmasının planlandığını belirtti.

''Sıkı Denetim Uygulanıyor''

Doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin tüm aşamasının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) 'nın yetkilendirdiği kontrol firmaları tarafından sıkı bir şekilde denetlendiğini aktaran Erikçi, tüm ekipman ve malzemelerin dahi ancak onayı alındıktan sonra teknik şartnamelere uygun olarak montajının yapılabileceğini ifade etti.

''Abonelik ve Proje Onay işlemlerinden sonra evlere tesisat yaptırılmalı''

Erikçi, "Doğalgaz abonelik kayıt işlemlerinden sonra; Akmercan Sinop Doğalgaz'dan yetki almış İç Tesisat Sertifikalı bir firma ile anlaşarak bina ve daireniz için hazırlanan projeye uygun olarak tesisat yaptırılması gerekir" açıklamasında bulundu.

Hava şartlarına göre çalışmalarının hız kazanabileceğini söyleyen Erikçi, olumsuz hava şartlarının çalışmalarda aksamalara neden olduğunu bu sebeple vatandaşlardan biraz daha sabır göstermelerini istediklerini iade etti.

AdminAdmin