Güncel
Giriş Tarihi : 15-09-2021 11:31   Güncelleme : 15-09-2021 12:12

Bu Kurumda Neler Oluyor?

Gerze Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdiresi ile ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı

Bu Kurumda Neler Oluyor?

İlçemiz Çarşı Mahallesi’nde ikamet eden, geçimini inşaatlarda çalışarak sağladığını ifade eden Ramazan Yağız adlı ilçe sakini İyi Parti İlçe Başkanı ve Yeniçağ Gazetesi Gerze Muhabiri Yavuz Yiğit’e çarpıcı iddialarda bulunarak, adalet aradığını belirtti.

İyi Parti İlçe Başkanı ve Yeniçağ Gazetesi Muhabiri Yavuz Yiğit'in sosyal medya da paylaştığı röportajında ki çarpıcı iddialar dikkat çekti.

Yağız, yıllardır kirada oturduğunu, yaşının ilerlemiş olması ve sağlık durumunun inşaatta çalışmaya elverişli olmaması sebebiyle eskisi gibi çalışamadığını, eşinin babasından kendilerine kalan bir yerde başlarını sokacak bir ev yaparak kiradan kurtulmak istediklerini belirterek 02. 04. 2014 tarihinde Gerze Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaatta bulunduklarını ve devletten yardım istediklerini ifade etti.

Yağız, “2014 yılından Nisan 2021 tarihine kadar hemen hemen her ay vakfa giderek konuyla ilgili vakıf müdiresinden müracaatımıza ne gibi bir yanıt verildiğiyle alakalı bilgi istedim. Ama ne yazık ki vakıf müdiresi her seferinde bana ‘senin yaptığın müracaat gibi binlerce müracaat var, bundan dolayı henüz bir dönüş yapılmadı’ diyerek beni oyaladı; ta ki 11 Nisan 2021 tarihine kadar.

Ben belirttiğim tarihte bir e- devlet şifresi alarak sisteme girdim ve sosyal yardımlaşmalarla ilgili bölüme bakarken 2014 tarihinde yapmış olduğum müracaatıma devletimin olumlu yanıt verdiğini gördüm. Ertesi gün vakfa giderek vakıf müdiresine durumumuzu tekrar sordum ve müdire hanımın verdiği yanıt yine aynı şekilde oldu:  ‘henüz sizinle ilgili herhangi bir şey gelmedi’ demesi üzerine ben de kendisine sistemde yazılı sonucu belirttim.

Bunu söylemem üzerine panikleyen vakıf müdiresi ‘bu bize gelmedi sana nasıl gelmiş olabilir’ diyerek durumu inceleyeceğini belirtti ve bu esnada bizden habersiz eşimin imzasını taklit ederek tekrar müracaatta bulunduğunu biz yine e- devlet üzerinden gördük.

Bu defa bize gelen yanıt, yardım almaya hak kazanamadığımız şeklinde oldu.

Ben de konuyu devletimizin buradaki temsilcisi olan Kaymakam Beye anlatmak istedim ama nedense üç gün peş peşe kaymakamlık makamına çıkmama rağmen eski Gerze Kaymakamı şuan ki Sakarya Geyve Kaymakamı ile görüşemedim.

Bende sesimi duyurmak adına konuyu CİMER’e yazdım. Bana gelen sonuç vakfın bize geçim yardımı yaptığı şeklindeydi. Bende Kaymakam’la görüşemediğim için yapılan yanlışlığı kendisine ifade edemedim, sesimi duyurmak adına Sinop Valiliğine giderek Sn. Valimize yaşadığımız mağduriyeti aktarmak istedim. Fakat Vali Bey yerinde olmadığı için beni vali yardımcısıyla görüştürdüler.

"Devletin İtibarı daha ne kadar zedelenecek?"

Onlara Gerze Sosyal Yardımlaşma Vakfında sahte imzalar atılarak vatandaşların mağdur edildiğini ama bütün bu yapılanların yapanın yanına kar kaldığını söyledim ve görevini suiistimal edenlerden hesap sorulmasını istedim” diye konuştu.

Yağız Gerze Sosyal Yardımlaşma Vakfının, devletin ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtımını yapmış olduğu tablet yardımlarında da usulsüzlük yapıldığı söylentilerinin Sinop Milletvekili tarafından da dile getirildiği ifade ederek, “bu ilçede görevi fakir fukarayı gözetmek olan kurumla alakalı sürekli sansasyonel haberler çıkmakta. Bu işin başındaki kişi yapmış olduğu hatalarla devletin itibarını da sarsmaktadır.

Daha günler önce Gerze Sosyal Yardımlaşma Vakfı isminin yerel ve ulusal basında aynı şekilde usulsüzlüklerle anılması, bu da yetmiyormuş gibi sosyal medyada kişilerin kendi isimleri ile bu kurumda birçok usulsüzlüğün olduğunu dile getirilmesi üzerine bende burada ki kişinin yapmış olduğu yanlışlıkları basın yoluyla ilgililere aktarma, hakkımı arama yoluna başvurdum çünkü o yardım çıktığında ben o parayla bir ev yapabiliyordum. Buradaki bu çalışan yüzünden bundan sonra ben nasıl ev yaptırabileceğim” diyerek bu kişi hakkında şikâyetini dile getirdi.

AdminAdmin