Güncel
Giriş Tarihi : 28-07-2021 18:45   Güncelleme : 28-07-2021 18:55

Bu Ne Hayâsızlık?

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in resmini taşıyan büste çirkin saldırı

Bu Ne Hayâsızlık?

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in ismini taşıyan sanat sokağı’nda sabaha karşı gerçekleşen çirkin saldırı sonrasında Menderes’in fotoğrafının olduğu büst yerinden söküldü.

İlçemizde bazı cadde ve bulvarlara isimleri verilen, Gerze için önem arz eden şahsiyetlerin isimleri ve resimlerinin olduğu büstler, isimleri verilen cadde ve bulvarlara konuşlandırılmıştı.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un çalışmaları neticesinde hayata geçirilen bu çalışma ile Atatürk Caddesi, Recai Kuruoğlu Bulvarı ile Adnan Menderes Sanat Sokağı’na resim ve isimlerin olduğu büstler yerleştirilmişti.

İlçe olarak oldukça fazla misafir ağırladığımız bugünlerde Merhum Başbakan Adnan Menderes’in adını taşıyan ve şemsiyelerle donatılan Adnan Menderes Sanat Sokağı'nda dün gece çirkin bir saldırı yaşandı. Öyle ki merhum başbakanın ismi ve resmini taşıyan büst, kırılarak yerinden söküldü.

Konuyla ilgili Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatırken, olayı gerçekleştiren zanlının kamera kayıtlarıyla tespit edildiği ve hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Çirkin saldırı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, bizler, ilçemize ve devletimize hizmet etmiş devlet adamlarımızın isimlerini fotoğraflarıyla birlikte güzel dizaynlar ile yaşatmaya gayret gösteriyoruz.

Bunu yaparken de hiçbir ayrım gözetmemekteyiz. İlçemizin gelişmesi adına 1 çivi çakmış herkesin duacısıyız. Merhum Başvekil Adnan Menderes’te 1956 Yangını sonrası Gerze’nin yapılaşmasında en büyük sahiplerinden birisidir. Bizler de kendisinin isminin Sanat Sokağı Projemize vermeyi uygun gördük.

Ağustos ayı Meclisi’nde de bu konuyu gündeme taşıyacağız. Ancak, kendini bilmez bir vatandaşın sabahın erken saatlerinde şuursuzca davranışlarıyla bu köşeyi yıkması şaşkınlık yarattı. Bu hususta da gerekli girişimlerde bulunduk.

Bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı bildirir, kamu malına zarardan bu şahsın gerekli cezayı alması için girişimlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririm” dedi.

AdminAdmin