Güncel
Giriş Tarihi : 18-07-2015 21:19   Güncelleme : 22-07-2015 09:12

Büyük Buluşmada Rekor Katılım

Sarımsak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 4. Karakucak ve Keşkek festivali büyük bir katılımla Sarımsak Köyünde gerçekleşti.

Büyük Buluşmada Rekor Katılım
 İstanbul da ki Sarımsak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri Ramazan Bayramı vesilesiyle geleneksel hale dönüştürdükleri Karakucak ve Keşkek Bayramı etkinliğiyle yaklaşık 1200-1500 vatandaşını köylerinde topladı.

Etkinliğe, Sinop Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Haşim Öztürk, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkan V. Hüseyin Gül, Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Çoşkun, Boyabat Eski Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, Sinop Dernekleri Temsilcilerinden Rüstem Tüysüz,  İş adamı ve siyasetçi Feyzullah Akça, Köy Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda çevre köylerden vatandaşımız katıldı.

İstiklal marşı ve duaların okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarımsak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Uyanıksoy,  İstanbul Esenler’deki dernek lokalinde geleneksel olarak her bayram bir araya geldiğini ifade ederek, ata yurtlarında yapılan bu tarz etkinliklerin ise birlik, beraberlik ve kaynaşma noktasında önemli bir vesile olduğunu kaydetti.

Dernek başkanı Sarımsak Köylüleri olarak bizler yıllardır, birbirimizle olan diyaloğumuzun kopmaması, kültürümüzün yaşatılması adına İstanbul’da ve dört yıldan bu yana da Köyümüzde bir araya geliyoruz.  Yine geleneğimizi bozmadan aynı şekilde köyümüzde 4.sünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz vesilesiyle çocuklarımız Atayurtlarını gördü, bizler büyüklerimizle, hemşerilerimizle aynı şekilde bir araya geldik. Burada dostlukların, güzelliklerin paylaşılması, yaşatılması adına yapılan bu etkinliğe katılan bütün hemşerilerimize teşekkür eder hepsinin Ramazan Bayramını kutlarım dedi.

Dernek eski başkanı ve Programın sunucularından Hüseyin Gökgöz’ün Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma’ya köylerine yapılmakta olan asfaltlama çalışmalarıyla ilgili teşekkür etmesinin ardından İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma Sarımsak yolunun önemli bir grup yolu olduğunu bundan dolayı Sarımsak yolunun yaklaşık 5 Km 2. Kat asfalt, 4200 metre ise birinci kat asfalt programı olduğunu ve yolun palaz malzemelerinin döküldüğünü asfaltlama çalışmalarının ise en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Etkinlik Sarımsak Köylülerinin halat çekme, çuval yarışı, kaşıkta yumurta yarışı, sandalye kapma yarışı, çekiliş, hediye takdimi güreş gibi birçok etkinlik yapıldı.

Sarımsak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etkinliğe katılan konuklara ücretsiz keşkek, Etli Pilav ikramı yaptı. Birçok vatandaşlar ise aileleriyle birlikte piknik yapma fırsatını da değerlendirmiş oldu.

4. Karakucak Güreşleri Ağalık yarışına Eski ağa Mustafa Uysal, Kasım Uyanıksoy, Hasan Koşar, Mehmet Dangır, Temel Koşar katılırken ağalık yarışmasını Temel Koşar 16,500 TL vererek almış oldu.

Çeşitli boylarda yaklaşık 50 güreşçinin mücadele ettiği etkinlikte:

Baş Güreşinde Ömür Gül,

Başaltı Arif Şahin,

Büyük Orta Bilal Yavuz,

Küçük Orta Cafer Yiğit alırken güreş cazgır’lığını ise Samsun Bölgesinden Ufuk İnan yaptı.

Seda ŞengülSeda Şengül