Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2020 16:27   Güncelleme : 15-07-2020 23:48

Büyükkaymakçı "Milletimiz İradesine Sahip Çıkmıştır"

Erfelek Kaymakam V. Baha Büyükkaymakçı "Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuzda da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir"

Büyükkaymakçı "Milletimiz İradesine Sahip Çıkmıştır"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kutlamaları bütün yurtta olduğu gibi ilimiz ve ilçelerimizde de farklı etkinliklerle kutlandı.

Erfelek İlçesi Kaymakamlığına vekâlet eden Kaymakam V. Baha Büyükkaymakçı etkinlikler kapsamında öncelikle Erfelek Merkez Camiinde namaz kıldıklarını Merkez camiinde kılınan namazın ardından Şehit ailesini ziyaret ettiklerini belirtti.

Kaymakam V. Baha Büyükkaymakçı, Erfelek ilçesi Musa Can Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları kapsamında yapmış olduğu konuşmada “Bilindiği gibi, 15 Temmuz 2016 tarihinde Milletimizin iradesine, demokrasimize ve demokratik yaşamımıza yönelik yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek; havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu menfur girişimi akamete uğratmıştı.

Şüphesiz ki Milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz Milletimiz bu duyarlılığıyla, saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir.

Bugün buraya Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin şartı: birliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin Şahadetleri; Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

O gece adeta ölümü göze alarak sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine layık olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır.
Sn Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuzda da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Süleyman Şah 1075 yılında bu coğrafyadaki ilk devletimizi hangi vizyonla kurmuşsa, 15 Temmuzda da ülkemize aynı vizyonla, aynı ufukla sahip çıkılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbi’ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuzda Türkiye’nin dört bir yanında hissedilmiştir. 15 Temmuz direnişi, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılarla değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşıda güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir.

Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır. Hepimize bu acıları yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması için büyük sorumluluk düşmektedir.

Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük bir özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır.
 

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor aziz milletimizin, Erfelekli hemşehrilerimizin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın Demokrasi ve Milli Birlik gününü en kalbi duygularımla kutluyor; sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

AdminAdmin