Güncel
Giriş Tarihi : 30-12-2021 12:19   Güncelleme : 30-12-2021 16:20

Buzla kaplanan gölde bisiklet sürüp, semaver yaktılar

Dikmen ilçesinde buz tutan gölde bisiklet sürüp semaver yaptılar: Görüntüler Çıldır Gölü’nü aratmadı.

Buzla kaplanan gölde bisiklet sürüp, semaver yaktılar

Dikmen ilçesi Göllü köyü'nde göl, soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Bunu fırsat bilen köylüler de yaptıkları etkinliklerle göl üzerinde gezinmenin tadını çıkardı, buz tutan göl üzerinde çay içip, yemek yemenin keyfini yaşadı. Vatandaş kamerasına yansıyan görüntüler ise Çıldır Gölü’nü hatırlattı.

“Gölün keyfini yazın inekler, kışın ise biz  sürüyoruz”

Dikmen ilçesi sakinlerinden Alaattin Dolma, “burası yağmur ve kar sularıyla oluşan bir alan. Yağmur, çok yağdığı zaman göl bayağı yükseliyor. Göl yağmur yağdığı sürece yaz mevsiminde dahi kurumuyor. Yazın göl çevresinde inekler yayılıyor,  serinlemek için hayvanlarımız göle giriyorlar.

Ben macerayı da seviyorum bu kapsamda arkadaşlarla buz tutan gölün oraya gittik hatta 3 tekerlekli bisikletimi de oraya götürdüm, buzun üstünde semaver yaktık, arkadaşlarla stres attık.

Şayet buz pateni ayakkabılarımız olsa idi  patenle kaymayı da deneyecektik.

Bizlerde imkânlarımız ölçüsünde buz üstünde kızak yapıp bisikletle çekerek hep birlikte eğlendik. Bu bölgede bizimki gibi başka göl yok. Çünkü gölümüzün derinliği bir metre ya var ya yok. Buz kırılsa dahi göl derin olmadığı için ıslanma dışında, herhangi bir tehlike oluşturmuyor” dedi.

AdminAdmin