Güncel
Giriş Tarihi : 29-09-2016 11:16   Güncelleme : 29-09-2016 11:15

Çağlayan Köyü Yol Hikayesi

Sinop Bilim Kültür Eğitim Derneği Başkanı Yaşar Sarıkaya Kaymakam Bülent Bayraktar'ı makamında ziyaret ederek, yeni çıkarmış olduğu Memleketim Tilkilik isimli kitabını takdim etti.

Çağlayan Köyü Yol Hikayesi
 Sinop Bilim Kültür Eğitim Derneği Başkanımız Yaşar Sarıkaya Gerze kaymakamını makamında ziyaret ederek, yeni çıkarmış olduğu Memleketim Tilkilik isimli kitabını takdim etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Bülent Bayraktar, kitabın hazırlık kapsamı çalışmalarıyla ile ilgili olarak Ayşe Sarıkaya ile söyleşide bulunurken;  Çağlayan köyü Gerze’ye bağlı güzel köylerimizden biri. Kitabın arka kapağındaki şelaleyi köye gittiğimde gördüm. Emeğiniz için sizi kutluyor,  kitap için de teşekkür ediyorum dedi.

Dernek başkanı Eğitimci – Yazar Yaşar Sarıkaya Kaymakam Bayraktar’a ipek yolu ile Çağlayan köyündeki kervan çayının ilgisini anlatırken açıklamasında şu sözlere yer verdi;  Köyün çok eski tarihlerden izler taşıdığını, kervan yolcularının şelale çevresinde konakladıklarını, 1487 yılı tahrir defterlerinde şelale yakınlarında mescit ve değirmen kaydı olduğu bilgisini verdi. Sinop turizmine yeni bir takım şelalesi kazandırma serüvenim 2007 yılında başladı. Bir çok kaymakam, bir çok vali geldi geçti. Biz anlatmaktan yorulmadık, mücadeleye devam ediyoruz.  Bu güzellikleri, Sinop turizmine kazandırmak, köydeki takım şelalesine tur düzenlemek, ipek yolu hatırasının yaşatmak ve Çağlayan şelalesini gündeme taşımak istiyoruz.  Bu organizasyonların yapılması için köy yolu asfaltının tamamlanmasını talep ediyoruz, bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz dedi.

Kaymakam Bayraktar ise “şelalenin ve kervan yolunun tanıtımı için büyük bir organizasyon yapılabilir. Bu kış aylarında olacağına, hava koşullarının uygun olduğu Mayıs ayında düşünülebilir. Köyde zaten her yıl geleneksel keşkek günü düzenlenmektedir. Daha geniş kapsamlı olması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurulur ve Festival organize edilebilir, biz de destek oluruz dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül