Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2017 16:50   Güncelleme : 13-12-2017 17:10

Camiyi ''Nakış Nakış'' İşliyorlar!

Bağış ve yardımlarla hala yapımı devam eden Yavuz Selim Camii inşaatında başlanan nakkaş çalışmaları tamamlanmak üzere

Camiyi ''Nakış Nakış'' İşliyorlar!

Yapımına 2011 yılında başlanan, bağış ve yardımlarla hala yapımı devam eden Yavuz Selim Camii inşaatında başlanan nakkaş çalışmaları tamamlanmak üzere.

Uzun zamandır inşaatı devam eden Yavuz Selim Camii'nin geçtiğimiz günlerde başlayan nakkaş çalışmalarında da sona gelindi. Ana kubbe ve cam kenarlarının nakkaş işlemelerini tamamlayan nakkaş ustaları Aralık ayı sonunda caminin nakkaş işlemelerinin tamamen biteceğini söylediler.

Çizim yeteneği, titiz çalışma ve sabır gerektiren nakkaşlığın her önüne gelenin yapabileceği bir iş olmadığını söyleyen nakkaşlar, çizim ve tasarım aşamasında her şeyin dikkatli düşünülerek çalışmaların planlı ilerlemesi gerektiğini belirttiler. İşlemelerde kullanılan boyaların camide kullanılacak halıyla dahi uyumlu olması gerektiğini söyleyen nakkaşlar, ''Bu iş, boyayı alıp duvara sürmekle aynı değil. İşlemede kullanılacak boyaların renkleri dikkatle seçilmeli. Ana kubbeye ne yapılacak? Kemerler, sütunlar hangi renk olacak? Tüm bu çalışmalar önceden planlanmalı'' diye konuştular.

Yavuz Selim Camii Dernek Başkanı Kasım Öztürk ise Caminin dış cephesinin büyük oranda tamamlandığını, iç cephede de nakkaş çalışmaların bitmek üzere olduğunu söyledi. Şadırvan ve tuvalet inşaatlarının da sona ermek üzere olduğunu söyleyen Öztürk, yapılan bağışlarla ilerleyen cami inşaatının iç cephede yoğunlaştığını belirterek; ''Nakkaş çalışmalarının Aralık ayı sonunda biteceğini tahmin ediyoruz. Caminin ibadete açılabilmesi için yardımlara ihtiyaç var. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar müftülük kanalıyla veya şahsıma ulaşarak bağışlarını yapabilirler. Yavuz Selim Camii  tamamlandığında Gerze, eşsiz bir eser kazanacak. Camimize yardımda bulunan ve bulunacak olan tüm hayır sever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Yavuz Selim Camisi'nin tamamlanan çifte minaresinden ise Gerze'nin sahil şeridi tüm güzelliği ile gözler önüne seriliyor...

Gerze Müftülüğü irtibat numarası: (0368) 718 10 76

Yavuz Selim Camii Yaptırma Dernek Başkanı Kasım Öztürk irtibat numarası: 0536 724 46 79

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül