Güncel
Giriş Tarihi : 17-03-2016 10:01   Güncelleme : 17-03-2016 09:45

‘Çanakkale Ve Gençlik’ Konulu Konferans Düzenlendi.

Gerze Meslek Yüksekokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı’nın kabul ediliş yıldönümü münasebetiyle bir konferans düzenlendi.

 ‘Çanakkale Ve Gençlik’ Konulu Konferans Düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş tarafından verilen ‘Çanakkale ve Gençlik’ konulu konferansa Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Liman Başkanı Uğur Gürol, Gerze PTT Müdürü Rıza Belovacıklı, Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır, Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Öğr. Gör. Funda İnce, STK Temsilcileri, akademik ve idari kadromuz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, geçtiğimiz günlerde Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısına değinerek, başsağlığı mesajlarını iletti. Yaşanılan terör olayının, tarihten ders alınarak aydınlanacağını dile getiren Müdürümüz, “Yıllar boyu stratejik ve coğrafi konumu önemli olan bu toprakları, sayısız seferler düzenleyerek işgal etmek istediler. Ancak bu millet, inanıcından elde ettiği irade ile bu işgal girişimlerini geri püskürtmeyi başardı. Bugünde yaşanan terör saldırıları ile geçmişte yaşanılan işgallerin hiçbir farkı yoktur. Aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de bu menfur saldırıya karşılık birlik ve beraberliği ile gereken cevabı verecektir” dedi.

Müdürümüzün açılış konuşması sonrası katılımcılara İstiklal Marşı’mızın kabulü ile ilgili bir belgesel filmi izletilirken, ardından Gerze Kaymakamlığı’nın düzenlediği İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında liseler kategorisinde 2. olan Gerze İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rumeysa Tuğçe Sucuoğlu, İstiklal Marşı’nın On Kıtasını büyük bir coşkuyla okudu.

Programda ‘Çanakkale ve Gençlik’ Konulu bir konferans veren Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı “Çanakkale Şehitleri” ne şiirinden alıntılarla, yaşanan tarihi savaşı ve destansı mücadeleyi katılımcılarla paylaştı.

Çanakkale’nin, Hilal ile Haçın savaşı olduğunu belirten Kuzubaş, “Çanakkale, Osmanlı’nın son karakoluydu. İşte bu yüzden Akif, şiirinde Çanakkale Savaşı’nı Bedir Savaşı’na benzetiyor. Çanakkale sıradan bir savaş değildir, bir milletin ve bir inancın küllerinden yeniden doğuşudur. Bugün gençlerimizin tarihini asla unutmaması, ilim ve ahlaka önem vererek kendisini geliştirmesi gerekiyor. Bizler ancak ahlakı ilimle taçlandırarak eskiden olduğu gibi dünyaya hükmedebiliriz.” dedi.

Program sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Doç. Dr. Muhammet Kuzubaş’a içerisinde hat yazısı ile isminin yazılı olduğu bir tabak hediye etti.

 

 

AdminAdmin