Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2016 11:59   Güncelleme : 18-03-2016 13:42

Çanakkale Zaferi 101. Yılında Anıldı

Çanakkale Zaferi 101. yıl dönümünde Gerze'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Çanakkale Zaferi 101. Yılında Anıldı
 Sabah 10.00'da Atatürk büstüne çelenk bırakılması ve akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan resmi tören, daha sonra Gerze Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Düzenlenen programa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçemiz Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, STK Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve çok sayıda Gerzeli katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu, "Türkiye devletinin, milletiyle bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin korunması uğrunda gösterdikleri feragat ve fedakarlıkla şehit düşerek milletimizin gurur kaynağı olan, "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.
Türk ulusunun onurlu duruşu ve tutumu, tarihin akışını değiştiren gururla anılan kahramanlıklarıyla tarihe damgasını vurduğunu ifade eden Balcıoğlu şunları kaydetti:
"Bugün her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan kutsal vatan toprağı, her türlü zorluğa rağmen vatan ve millet sevgisini canından üstün bilerek görevlerini fedakarca yaparken yaşamlarını yitiren aziz şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan ve bayrak sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olarak her zaman kalbimizde yaşayacak, büyük bir cesaret, azim ve inançla sergiledikleri kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, ülkesi ve milleti için canını bir an bile düşünmeden feda eden, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." dedi


Balcıoğlu'nun konuşmasının ardından gösterilen Sinevizyon gösterimi ve Çanakkale'den günümüze yansıyanlar konulu konuşma metni, salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. ŞNS Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirler salonda bulunana davetlilerden tam not alırken, program sonunda gösterilen Çanakkale'den bir havadis var tiyatro gösterimi tam not aldı.

Programda Baran Özcan isimli öğrencinin okuduğu rap müzik büyük alkış aldı.

 Program gerekleşen ödül töreni ile sona erdi.

AdminAdmin