Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2017 08:42   Güncelleme : 18-03-2017 08:44

Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü Dualarla Anıldı

Çanakkale'de alınan deniz harbi zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla Gerze İlçe Müftülüğü sabah namazına müteakiben anma programı düzenledi

Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü Dualarla Anıldı

Çanakkale'de alınan deniz harbi zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla Gerze İlçe Müftülüğü sabah namazına müteakiben anma programı düzenledi. Çanakkale şehitlerimiz dualarla anıldı.

 

Sabah namazının ardından, anma töreni Çanakkale Cephesi’nde şehit olan 250 bin kahraman için dua okunarak başladı. Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan ilçemiz müftüsü Bayram Karar, şehitlerin izinde ve ruhunda buluştuklarını söyledi. Bedir’de, Hendek’te, Uhud’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve Sakarya başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.

 

“Dalga dalga bayrakla, dalga dalga sancakla, şehitlerimizin kanıyla bizlere ulaşan bir vatanımız, Anadolumuz, Türkiyemiz var” diyen Karar, “15 asırdır da elden ele, gönülden gönüle, dilden dile bizlere ulaşan bir dinimiz var” şeklinde konuştu.

 

Vatanı koruma görevi bize emanet

Çanakkale Savaşı’nda şehit olan erlerin, millet ve mukaddesat için göğüslerini siper ettiklerini hatırlatan karar, “onlar yüzbinlerce sahabenin ruhuyla bize bu vatanı emanet ettiler” dedi. “Bu millet yürekli millet” diyen Gerze Müftüsü, vatan için toprağa düşen yiğitlerin Sakarya’da, Çanakkale’de, Dumlupınar’a göğüs göğüse çarpışarak düşmana geçit vermediğini, Sarıkamış’ta vatanını vermemek için donarak şehit olduklarını söyledi.

 

“Bu milletin kaderi, bu toprakların kaderi ve İslam’ın kaderi aynı kaderdir” şeklinde görüşlerini belirten Karar, bu kader birlikteliğine inanan insanların Çanakkale’de kendilerini feda ettiklerini sözlerine ekledi. Çanakkale’de şehit olan, cephede gece gündüz nöbet tutarak düşman kuvvetlerine geçit vermeyen kahraman erlerin, vatanı koruma görevini bizlere devrettiğini vurguladı.

 

Aynı ruhun 15 Temmuz gecesi sokaklara döküldüğünü ve capcanlı bir şekilde yeniden dirildiğini aktaran Karar, “önemli olan şehitlik ve şehadet ruhunu önümüzdeki nesillere aktarabilmektir” dedi.

 

Sabah namazına müteakiben yapılan anma programı, ilçemiz Merkez Camii’nde törene katılan vatandaşlara verilen çorba ikramıyla son buldu.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi





Erkan TaşErkan Taş