Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2017 12:44   Güncelleme : 18-03-2017 13:38

Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında Şehitler Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri, Sedat Işıdı Kültür Merkezinde yapılan programla anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında Şehitler Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılında Şehitler, kültür merkezinde yapılan programla anıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başlayan anma programı daha sonra Sedat Işıdı Kültür Merkezinde devam etti.

Kültür merkezinde yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ataman yaptı.

Ataman, konuşmasına ''Dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılını kutlamak ve mukaddes vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehit ve gazilerimizi anmak için düzenlediğimiz programa katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum'' diyerek başladı.

Konuşmasının devamında; ''Sevgili gençler, Çanakkale demek, Kurtuluş Savaşının mayası demektir. Çanakkale, dönmemek üzere gitmek demektir. Çanakkale, vefakar ve cefakar Anadolu kadınının, vatan ve bağısızlığını eşine ve evladına tercih etmesi demektir. Çanakkale, şair Orhan Şaik GÖKYAY’ın ifadesiyle “Bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmek” demektir. Çanakkale, savaş sebebiyle İstanbul ve birçok Anadolu şehrinde mezun veremeyen okul demektir. Çanakkale, yaralanan düşman askerini tedavi  ederek savaşın ve kavganın da bir ahlakı olduğunu cümle aleme göstermek demektir. Çanakkale ,mermisi biten askerlerine “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyen komutan Mustafa Kemal demektir. Çanakkale, sayıca az fakat inanmış toplulukların sayıca kalabalık topluluklara galebe çalması demektir. Çanakkale, tüm akıl ve fizik kurallarına inanç  ve imanı ile meydan okuyan kahraman Seyit Onbaşı demektir. Çanakkale, vatan savunmasında son kale demektir'' ifadelerini kullandı.

Ataman konuşmasını, ''Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bizler için fedakarlıkların en büyüğünü yapan şehitlerimize,tüm gazilerimize,Uluslararası güçlerin kanlı işgal planı olan 15 Temmuz darbe girişimine direnirken şehit düşen kahramanlarımıza Allahtan rahmet, yine  bu şanlı direniş esnasında yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyor hepinize saygılar sunuyorum'' diyerek bitirdi.

Açılış konuşmasının ardından Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları Çanakkale Oratoryosunu sahneledi. Öğrencilerin sahnelediği Oratoryo, salondaki izleyicilerin beğenisini toplayarak yoğun alkış aldı. Ardından öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi. Daha sonra 'Gelibolu' isimli diziden kısa video gösterimi yapıldı. Yapılan gösterim herkesi duygulandırdı.

Program resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.


             

Seda ŞengülSeda Şengül