Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2019 13:18   Güncelleme : 18-03-2019 15:44

Çanakkale Zaferinin 104. yılı

Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi'nden Çanakkale Etkinliği

Çanakkale Zaferinin 104. yılı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çelenk töreni ve anma programı gerçekleştirildi

Hükümet Konağı önünde saat 10.30'da yapılan Çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında ilk olarak Kaymakamlık çelengi İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, tarafından Atatürk anıtına sunuldu.

Ardından Belediye Başkanlığı çelengini Başkan vekili Semra Demir anıta bıraktıktan sonra şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında okunan İstiklal Marşımız ile çelenk töreni sona erdi.

Çelenk töreni ardından Anma Programı Sedat Işıdı Kültür Merkezinde devam etti. Burada yapılan program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı anma programını düzenleyen Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinin Müdürü Mustafa Ataman yaptı. Konuşmasında

‘’Dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yılını kutlamak ve mukaddes vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehit ve gazilerimizi anmak için düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. 104 yıl önce başkent İstanbul’u ele geçirerek Osmanlı Devletini etkisiz hale getirmek, müttefikleri olan Rusya ile karadan bağlantı kurmak isteyen İngiliz ve Fransız savaş gemileri filosu, Çanakkale boğazında ummadıkları direnişle karşılaşmışlardır. Donanması ağır zayiat veren itilaf devletleri donanması geri çekilerek Gelibolu yarımadasına asker çıkarmış İstanbul’a karadan ulaşmaya çalışmışlardır. Çanakkale Kurtuluş savaşının mayası demektir. Çanakkale dönmemek üzere gitmektir. Çanakkale vatan savunmasında son kale demektir. Başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bizler için fedakârlıkların en büyüğünü yapan şehitlerimize, Allahtan rahmet, yine bu güzel toprakların vatan olarak kalması için mücadele ederken gazi olan tüm kahramanlarımıza acil şifalar diliyor hepinize saygılar sunuyorum’’ dedi.

Daha sonrasında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal’ın danışmanlığında ‘’ Bir Destansın Sen Anadolu’’ adlı e - twinning projesi kapsamında 81 ilin katılarak hazırlandığı video gösterimi yapıldı.

Video gösterimi sonrasında Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Diri rehberliğinde hazırlanan ‘’Kahramanlık Türküleri’’ okul öğrencileri tarafından seslendirildi. İzleyiciler tarafından oldukça beğeni topladı.

Akabinde18 Mart Oratoryosu gösterimi yapıldı. İzleyenlerin tüylerini diken diken yapan en içten duygulandıran Oratoryo herkesi etkiledi.

Daha sonrasında 18 Mart  Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü kutlamaları kapsamında İlkokul, Ortaokul, Liseler arası resim, deneme, şiir, yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere Kaymakam Murat Güven, Gerze Cumhuriyet Baş Savcısı Kadir Kocakaya, Belediye Başkan vekili Semra Demir,tarafından ödülleri takdim edildi.

Program fotoğraf çekimi ile son buldu.

AdminAdmin