Güncel
Giriş Tarihi : 05-06-2019 18:31   Güncelleme : 06-06-2019 12:50

Çeçe'de Avuçlar Yağmur İçin Açıldı

Esenler Yenikent Köyü Derneğinin düzenlemiş olduğu ve Ramazan dolayısıyla ertelenen hıdırellez şenlikleri Ramazan Bayramının ikinci günü kutlandı

Çeçe'de Avuçlar Yağmur İçin Açıldı

6 Mayıs 2019 tarihinde yapılması gereken hıdırellez şenlikleri bu yıl  Ramazan Bayramının ikinci günü  5 Haziran 2019 günü kutlandı.

Kılınan öğlen namazının ardından Çeçe Sultan Türbesi önünde Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve il başkanı Uğur Giresun günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak vatandaşın bayramını kutladı.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milletvekili Dr. Nazım Maviş yaptığı konuşmada şehrimizdeki kutsal yerlerin önemini vurgularken, bu manevi değerlere sahip çıkmamız, milli ve manevi duyguları üst düzeyde tutmamız gerektiğini dile getirdi.

Gerze Kaymakamı Murat Güven ise 600 yıldır devam eden bu gelenekte ikinci kere katıldığını, bundan onur duyduğunu söyleyerek nesiller boyu devam etmesi temennisinde bulundu. Etkinlikte emeği geçen Esenler Yenikent Dernek Başkanı Abdullah Deliceli ve yönetimi ile Köy Muhtarı Şahin Özcan ve tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.

Yenikent Köyü Çeçe Mahallesi imamının yaptığı yağmur ve bereket duasının ardından keşkek dağıtımı başladı.  Vatandaş keşkeklerini afiyetle yiyip ardından Çeçe Sultan’a ziyarette bulunarak türbede dualar edildi.

Türbenin önündeki dilek taşı da ziyaretçilerin ilgi odağıydı. Taşa dilek dileyip başka küçük bir taş yapıştırdıklarında taş düşmezse dileklerinin kabul olacağına inananlar, bu ritüeli gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı, Şensoy’da dilek taşına taş yapıştırmak için dilek dileyen vatandaşlardan biriydi.

Son olarak tüm protokol üyeleri Çeçe Sultan Hazretlerinin Türbesine gidip dua ettiler. Ardından tüm protokolün ziyareti son buldu.

Hıdırellez şenliğine katılan diğer kişiler ise Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bekir Doğan, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, Gençlik Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, Yenikent Köyü Muhtarı Şahin Özcan, Esenler Yenikent Dernek Başkanı Abdullah Deliceli katıldı.

     

AdminAdmin