Güncel
Giriş Tarihi : 06-05-2022 16:26   Güncelleme : 07-05-2022 10:23

Çeçe Sultan’ da Hıdırellez Coşkusu

Hıdırellezin gelişi, Çeçe Sultan’ da kutlandı

Çeçe Sultan’ da Hıdırellez Coşkusu

Eski çağlardan beri baharın gelişi olarak kutlanan ve Hızır ile İlyas'ın her sene kavuştuğu gün olduğuna inanılan, Yenikent (Gürzüvet) köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırellez Bayramı bu sene de yoğun katılımla gerçekleşti.

İlçemiz Yenikent Köyü Çeçe Mahallesinde ki Çeçe Sultan Türbesi Hıdırellez dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Hıdırellez Bayramının yağmurlu bir havada yapıldığı için anlamına uygun ve bereketli bir günde gerçekleştiğini belirtti.

Dundar, “etkinliğin amacı Allah’ ın verdiği berekete şükretmenin bir ifadesidir, Rabbim şükrümüzü eksik etmesin, soframızı her daim bereketli kılsın. Bugün birlik, beraberlik ve dayanışma örneği; bu gibi etkinlikler, kadimden beri bizim örfümüzü yansıtan güzel örnekler.

Yağmur, kış, kötü hava, ıslanacağız, ayağımız çamur olacak demeden, endişe duymadan insanlar o manevi hazzı yaşamak için burada bir araya geliyor. Bu etkinlikler Anadolu coğrafyasında, her yerleşim bölgesinde mutlaka olagelen şeylerdir. İnşallah yeni neslimizde, bu güzel adetleri devam ettirirler çünkü bunlar bizi biz yapan kıymetli değerlerdir. Kıymeti maddiyatla ölçülmeyen manevi geleneklerimizdir. Rabbim daim eylesin. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Hıdırellez’ in bereketiyle gelmesini ve hayırlara vesile olmasını diledi. Şensoy, “Hıdırellez birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın güçlenmesidir, bereketin artmasıdır. Allah, nice Hıdırellez'lere erdirmeyi cümlemize nasip etsin” derken Çeçe Sultan’ ın hikâyesini kısaca katılımcılarla paylaştı.

Hıdırellez Bayramı ve Çeçe Sultan Türbesi ile özdeşleşen ‘keşkek’, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından ziyaretçilere ikram edildi.

Hıdırellez Bayramına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Kaymakam Refiki Özgü Özen, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Gerze Jandarma Komutanı V. J.Asb.Kd.Bçvş. Erkan Duymaz,Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Yenikent Köyü Muhtarı Şahin Özcan, AK Parti Gerze İlçe Teşkilatı, CHP Gerze İlçe Teşkilatı, MHP Gerze İlçe Teşkilatı, İYİ Parti Gerze İlçe Teşkilatı, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Yenikent Köyü Dernek Başkanı Yaşar Çağlayan ile çok sayıda ziyaretçi katılım gösterdi. 

AdminAdmin