Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2022 15:39   Güncelleme : 25-10-2022 16:50

Çeçe Sultan Kur’ an Kursu, dualarla açıldı

İlçemiz Hamidiye Mahallesi Mızraklı Caddesinde 4-6 yaş Kur’ an Kursu açılışı, geniş katılımla gerçekleşti

Çeçe Sultan Kur’ an Kursu, dualarla açıldı

Gerze İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan Çeçe Sultan Kur’ an Kursu, düzenlenen törenle açıldı.

Gerze İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan kursun açılışına,  Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ile Ahmet Burma ve vatandaşlar katıldı.

Çeçe Sultan Kur’ an Kursu ile birlikte ilçemizde 4-6 yaş Kur’ an Kursu sayısı 4 oldu

Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü yaygın din eğitimi faaliyetlerinden birisinin de 4-6 yaş Kur’ an Kursları öğretim programı olduğunu belirtti.

Müftü Karar, “Akademisyenlerle, pedagoglarla, Kur’ an Kursu hocalarıyla, okul öncesi öğretmenleriyle görüşülerek hazırlanmış olan 4-6 yaş programı 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başladı. 4-6 yaş Kur’ an Kursu eğitim programı, uygulanmaya başladığı günden itibaren çocukluk dönemi din eğitiminin sağlıklı bir şekilde verilmesini önemseyen vatandaşlarımızın büyük bir teveccühünü mazhar olmuştur.

Çeçe Sultan 4-6 yaş Kur’ an Kursu yapımında bizlere maddi finans sağlayan Nimet Apaydın Hanımefendi ve Şenol Öztürk bağışçılarımıza, Gerze Kaymakamımız Tekin Dundar’ a ve Belediye Başkanımız Cevat Şensoy’ a ve İl Müftümüz Mustafa Düzgüney’ e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurdele kesiminden önce kısa bir konuşma yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney ise “Gerzelilerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyuyorum. 4-6 yaş hayal ettiğimizden çok daha öte bir çalışma. Özellikle hanımefendilere bizim geleceğimiz, yavrularımızı bize emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bizler birçok değerimizi buralarda öğreniyoruz

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, 4-6 yaş Kur’ an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve toplumumuzun önem verdiği müesseseler olduğunu kaydetti.

Kaymakam Dundar, “bu çocuklar geleceğimizin mimarı; günahsız, temiz ve genç dimağlar. Bu çocuklarımıza İslam ahlakını, geleneklerimizi, göreneklerimizi, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, doğaya, hayvana merhameti buralarda öğreniyoruz.

Bu bina yıllardan bu yana atıl vaziyette duruyordu. Bina 6 daireden müteşekkil. Bizlerde 2 dairesini İlçe Müftülüğümüze tahsis ettik” şeklinde konuştu.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise,  “Çeçe Sultan köyünde doğdum, büyüdüm. Kur’ an Kursumuzun ismine Çeçe Sultan ismi verildi. Benim için bu anlamda çok gurur verici bir gün. Ağaç yaşken eğilir; gerçekten genç dimağlar bu yaşta ne verirseniz onu alırlar” dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından Çeçe Sultan Kur’ an Kursunun açılış kurdelesi kesildi ardından Kur' an Kursunun yapımında katkıları olan hayırseverler Nimet Apaydın ve Şenol Öztürk' e  plaket takdim edildi. Akabinde Kur' an Kursları hafızlık projesindeki gayretlerinden dolayı Çolak Hacı Hafızlık Kur' an Kursu öğreticileri Kübra Şahin ve Zeynep Geniş' e başarı belgeleri teslim edildi. Protokol üyeleri ile misafirlerin Kur’ an Kursunu gezmeleri ile açılış töreni sona erdi.  

AdminAdmin