Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2016 11:23   Güncelleme : 10-06-2016 12:09

Çeçe Sultan Sancağı Onarılarak Yerine Konuldu

İlçemiz Yenikent Köyü'nde bulunan Çeçe Sultan Türbesi Sancağı Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya tarafından köy muhtarı Hasan Danacı'ya teslim edildi

Çeçe Sultan Sancağı Onarılarak Yerine Konuldu
İl Genel Meclis Başkanlığının Desteği ve İl Özel İdaresi bütçesinden alınan kaynakla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla onarılan sancak Çeçe Sultan türbesinde sergilenmek üzere Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya tarafından köy muhtarı Hasan Danacı'ya teslim edildi.

Sancak tesliminde Müze Müdürü Çeçe Sultan Türbesi hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi. Sancağın Bursa'da onarıldığını da ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, İl Özel İdaresinin bütçesinden sağlanan kaynakla İlçemiz Yenikent Köyünde bulunan Çeçe Sultan Türbesi ve Boyabat'ta bulunan Koyun Baba Türbesi'nin sancaklarını onardıklarını ve Ramazan ayında sergilenmek üzere türbelerin bulunduğu köy muhtarlarına teslim edildiğini belirttiler.

Sancağın sembolik olarak  tesliminin ardından Gerze Müftüsü Ali Işık tarafından ziyaretçilerle birlikte dua edildi.Yapılan ziyaretler ve edilen duaların ardından Vali Çetinkaya ziyaret sonrasında köylüler ile bir süre sohbet ettikten sonra Çeçe Sultan Türbesi'nden ayrıldı.

Sancak Teslim programına Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Kaymakam Bülent Bayraktar,  İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma, Necmettin Çakır, Süleyman Yıldırım, Kerim Ali Şahin, İlçe Başkanı İzzet Karaman ve köy halkı katıldı.

.

Seda ŞengülSeda Şengül