Güncel
Giriş Tarihi : 04-11-2019 20:23   Güncelleme : 05-11-2019 11:42

Cennet Diyoruz Kokudan Giremiyoruz!

Sinop ve çevresinde çıkan balıkların, Sinop Demirciköy limanında tırlara aktarılırken denize dökülen balık suları ve yağlarının birikmesiyle oluşan kötü koku vatandaşların tepkisine neden oldu.

Cennet Diyoruz Kokudan Giremiyoruz!

Karadeniz’in incisi Sinop, doğal güzelliğinin yanında hamsisinin de lezzetiyle tüm ülke genelinde kendini kanıtladı. Ancak Sinop ve çevresinde çıkan balıkların, Sinop Demirciköy limanında gemilerden tırlara yapılan aktarma sırasında denize dökülen balık suyu ve yağları denizin yüzeyinde kirli bir tabaka oluşturuyor.

Balık suyu ve yağından oluşan bu kirli tabaka zamanla birikerek, çevreye kötü koku yaymaya başladı.

Organize Sanayi Sitesi de dahil olmak üzere geniş bir çevreye yayılan kötü koku her geçen gün giderek artarken, çevre bölgelerde çalışanlar, yoldan geçen vatandaşlar da dahil olmak üzere tüm köy halkı özellikle limana yakın olan hane sahipleri kötü kokudan son derece şikayetçi.

Liman görevlileri deniz yüzeyindeki balık suyu ve yağ birikintilerinin şimdiye dek temizlendiğini görmediklerini, yağmur yağdığında tabakanın dağılıp kokunun gideceğini söylerken köy sakinleri de bu durumdan duydukları şikayetin en kısa sürede çözülmesini istiyor.

Vatandaşlar “Önceki yıllarda da zaman zaman koku oluyordu ama yıl çok daha kötü oldu. Memleketimize cennet diyoruz, kokudan giremiyoruz! Burayla ilgilenen yetkililer kimse biran evvel bu kötü kokunun giderilmesi için bir çare bulsunlar. Evimizde kapı pencere açamaz olduk böyle devam ederse kokunun yanında hastalık saracak çevreyi. Bu yalnızca buradaki köy sakinlerinin değil yoldan gelip geçenlerin, çevre bölgelerde iş yeri olup çalışanların da sorunu. Ülkenin, dünyanın dört bir yanında misafirlerini ağırlayan bir şehirde bunlara dikkat edilmeli” diyerek şikayetlerini basını duyurup, çözüm bulunması noktasında talepte bulundular.

AdminAdmin