Güncel
Giriş Tarihi : 27-05-2022 10:20   Güncelleme : 22-05-2023 11:29

Ceylan Çifti, Farkındalık Oluşturdu

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde 1. Gerze Sanat Çalıştayı başladı.

Ceylan Çifti, Farkındalık Oluşturdu

Yurt içinden ve yurt dışından farklı sanat dallarından birçok sanatçıyı bir araya getiren 1. Gerze Sanat Çalıstayı Uluslararası Karma Sergisi, sosyal sorumluluk projesi olan Gerze Sanat Müzesi ve Galerisinin açılışında sergilendi.

Gerze Meslek Yüksekokulu Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Erfelek Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, Dikmen Kaymakamı Feyza Nur Kılıç, Refik Kaymakam Özgü Özen, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, STK temsilcileri, MHP İlçe Başkanı Hatice Celik,  İyi Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, İş İnsanı Hüseyin Yüksek, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Md. Erol Ulaş, akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çalıştay Başkanı ve proje üyesi Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, Sanatın öneminden ve Gerze sanat çalıştayının sağlayacağı kazanımlardan bahsetti.

Ardından konuşan Çalıştay Genel Koordinatörü ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan Gerze Sanat Müzesi projesinin gelişim süreci ve Kent Belleği konularına değindi.

Programda kısa bir konuşma yapan Gerze Kaymakamı Sayın Tekin Dundar ise Gerze’de sanat adına böyle bir programın düzenlenmiş olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Son olarak konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bu çalıştay sanatçıları, sanatseverleri, Sinop/Gerze halkını ve öğrencileri sanatla buluşturma noktasında önem arz etmektedir. Çalıştaya yurt içinden 13 üniversite ve birçok ildeki sanatçılardan, yurt dışından ise 7 ülkeden farklı sanat dallarından sanatçıların, bir kısmı bizzat buraya gelerek bir kısmı da eserlerini göndererek katılım sağlamışlardır” dedi.  

Çalıştayın verimli geçmesini, sanat müzesi ve sanat galerisinin hayırlara vesile olmasını dileyen Dalgın, “Çalıştay Başkanı olan Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan’a, Çalıştay Genel Koordinatörü olan Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan’a ve Çalıştay Sergi Düzenlenme Kuruluna teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan İlden ve Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru sunum gerçekleştirdi ve çalıştayının sağlayacağı kazanımlardan bahsetti.

AdminAdmin