Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2020 11:50   Güncelleme : 09-09-2020 12:00

CHP 97 Yaşında

CHP’nin kuruluşunun 97’inci kuruluş yılı münasebetiyle CHP Gerze İlçe Teşkilatı Atatürk Büstüne çelenk sundu

CHP 97 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Teşkilatı, partinin 97. Kuruluş yılı münasebetiyle ilçemiz hükümet konağı önünde küçük bir tören düzenledi.

İlk olarak CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal ve beraberindeki parti üyeleri Atatürk Büstüne çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından ADD Başkanı Hüseyin Şahin ve CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal kısa bir konuşma yaptı.

ADD Başkanı Hüseyin Şahin yapmış olduğu konuşmasında, “Bugün 9 Eylül 2020 Çarşamba. Bundan 97 yıl önce Ulu Önder Büyük Atatürk ve dava arkadaşları tarafından kurulan partimiz 97 yaşına gelmiş bulunuyor.” İfadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal ise konuşmasında, “9 Eylül 1923’te kurulan CHP, Cumhuriyet döneminin ilk siyasi partisidir. Kökleri Kuvayi Milliye, Sivas Kongresine dayanan, işgale karşı direnmek amacı ile kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine dayanan partimizin başına 1924’te Cumhuriyet sözcüğü eklenmiştir. CHP ekonomik güç ortaklarının ve yabancı işbirlikçilerin desteğiyle kurulmamıştır.

Bağımsızlık savaşının hemen sonrasında ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen kahramanlarımızın kurduğu bir siyasi partidir. Hamurunda halkımızın kanı ve canı vardır. Kısaca partimiz halkımız için kurulmuş olup, felsefenin özünde, ekonomik gelişme, sosyal alanda aydınlanma, çok partili demokratik ve siyasi hayata geçiş, temel hak ve özgürlüklerin mücadelesi vardır.

Türkiye Cumhuriyetinin 97 yıllık tarihine demokrasimizin bugüne dek çok siyasi partiler gördüğüne, bu partilerin hemen hepsinin ya zaman içinde kaybolup gittiğini ya da halkımız tarafından tarihin çöplüğüne gömüldüğünü gördük. CHP’nin ise halkımızın teveccühü ile Cumhuriyetin ve demokrasimizin sembolü olarak sonsuza dek siyasi mücadelenin içinde hep var olacaktır.

Tarihinde emperyalizme, işgalcilere ve darbecilere karşı başkaldıran CHP bugünde AKP iktidarının yanlışlıklarına ve yerli yabancı işbirlikçilerine karşı yılmadan ve korkmadan Atatürk İlke ve Devrimlerine laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edecektir.

97. yıldönümü vesilesiyle başta partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm yol arkadaşlarına, partimize gönül veren halkımıza en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Partimizin kuruluş yıldönümü hepimize kutlu ve mutlu olsun.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti. En içten saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin